Редовният секс подмладява, гони стреса и...

Прави кожата по-еластична
18 май 2017 22:46, Eкип на Puls.bg
12
Редовният секс подмладява, гони стреса и...
Reuters

Пролетта е един от сезоните, през който правим повече секс. Причината е, че времето се затопля и тялото ни произвежда повече серотонин. Този процес обаче може да се обърка и да намали желанието ни за ласки, ако навън продължава да застудява и слънцето се показва едва едва. Въпреки рязката промяна на температурите, редовният секс има много ползи за организма. Ето кои са те: 

По-здрава кожа
 
През зимата кожата ни става суха и загрубява. Със смяната на сезоните човек има нужда от малко грижа за тялото и търси естествени начини за подмладяване и подобряване на нейната структура. По-честото правене на секс може да помогне в тази насока. По този начин се подобрява кръвообръщението, увеличава се притока на кислород към кожата и други важни органи. Редица дерматологични изследвания показват, ч е при засилване на кръвообръщението кожата изсветлява и придобива блясък. 
 
Подмладява, гони стреса
 
Няма спор, че при липсата на секс ставаме по-нервни, отколкото сме по принцип. Това най-често се забелязва при жените, но и при много мъже на различна възраст. Лошото емоционално състояние ни вреди не само на пихиката, но и на нашата кожа, по която бързо се появяват тъмни кръгове под очите и бръчки. Ако правим секс по-често ще намалим вредното влияние на стреса, особено ако имаме повече оргазми, твърдят американски учени. Причината е, че естрогенът, който се освобождава по време на секс повишава нивата на колаген в кожата и тя става по-млада и гъвкава. Освен това физическата активност по време на секс също има положително влияние при борбата с бръчките.

По-здрави коса и нокти
 
Сексът не е полезен само за здравето на кожата, но и за това на косата ни. Чрез него тялото абсорбира много по-добре хранителните вещества и стимулира метаболизма. Колкото повече витамини и минерали се натрупват в тялото ни, толкова по-здрави коса и нокти ще имаме.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чрез редовен онанизъм,здрав и бодър оранизъм.
8
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей този развратен свят!Журналисти спрете да пишете глупости! С тези теми се прикриват други ВАЖНИ неща!
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересна ми е целта на авторите на подобни теми, при все ,че има литература, като се има впредвид колко сериозни проблеми има.А може би ги вълнува всичко сексуално , защото са тийнейджери.
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като реклама за памперс.
5
1
 
5
 
! Отговори
Коментатор преди 6 години
Минко 47 г. ерген е с най-гладката кожа и най-буйната коса от всички мъже на средна и напреднала възраст. Менмилха е бъдещето на козметика, кремове, помади и т.н.
4
1
 
1
 
! Отговори
До Ястреба преди 6 години
Не е затова. Обича те.
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Коса и нокти.Страшни небивалици.Някои жени и мъже имат редовен полов живот, но са подложени на стоически стрес.Това им се отразява на коса,нокти тегло...,прочие.Секса подпомага за доброто настроение и човек да се чувства щастлив.
2
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Основната част от стреса в България се създава от медиите. По - точно, от псевдожурналисти с псевдобългарско себеосъзнаване, като много от списващите тука. В следствие на това има драстично увеличение на психичните ии психиатрични заболявания всред младите йора в България. Искрено се надявам, всичката джурналистическа ***, допринасяща за това, да си поеме последствията на 1000%.
1
4
 
13
 
! Отговори
:))) преди 6 години
И подобрява настроението, повишава самочувствието, предизвиква оптимизъм.