Кои храни и напитки трябва да се избягват при цистит?

Внимавайте със сосовете
23 май 2017 17:40, Михаела Лазарова
2
Кои храни и напитки трябва да се избягват при цистит?
Снимка: freeimages

Често пишкане или гъделичкащо усещане, че ви се пишка, парене и болка при уриниране, понякога кървене, съпроводено с напрежение в областта на бъбреците. Това са едни от най-честите симптоми, които подсказват за наличието на цистит.

Циститът е възпалително заболяване, което се среща във всички възрастови групи. Най-често е в следствие на бактериална, вирусна или гъбична основа. Задържането на урина, настинките, недостатъчният прием на вода са част от рисковите фактори за неговата поява.

Както при редица други възпалителни процеси, така и неговото лечение налага да се спазва определен диетичен режим на хранене и да се избягват някои храни и напитки, като доматите например. В галерията ни може да видите кои други не бива да се консумират при наличието на цистит.

Лук

Пролетните салати обичат лука, но докато се лекуваме от цистит, трябва да избягваме тази подправка. Също като киселите и пикантни храни, суровият лук може да повиши желанието за уриниране. Може да го добавяте към супи и ястия, за да премине термична обработка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Mamma mia! преди 6 години
"Пролетните салати обичат лука"...