Как да се справим с възпалението на женските полови органи?

Едно от най-често срещаните гинекологични заболявания
26 май 2017 20:47, Eкип на Puls.bg
5
Как да се справим с възпалението на женските полови органи?
Reuters

Едно от най-често срещаните гинекологични заболявания са възпалителните процеси на женските половите органи. Инфекциите проникват отвън и предизвикват възпалителни процеси. Причинителите са различни микроорганизми, обикновено те са стрептококи, стафилококи, гонококи и други, коментира доц. Иван Костов

Характерни симптоми
 
Най-често срещаният симптом е вагиналното течение, то може да има мирис или болка. Не е задължително обаче да има болка. Може да има възпаление, без болка. Особеност в гинекологията е, че много често има възпаление, без да има повишена температура. Така че, за да се предпази жената от възпаление трябва да съблюдава една добра лична хигиена, също и една добра полова хигиена.
 
Кои части от женските полови органи се възпаляват най-често?
 
Възпаленията обикновено засягат влагалището, шийката на матката, на цервикалния канал т.е канала на шийката на матката, вътре в кухината на матката или да обхване цялата матка. Срещат се и по-сериозни случаи, при които възпалението, засяга перитонеума (коремната кухина), тръбите и яйчниците. В най-тежките случаи може да се получи и перитонит, тогава. възпалението, тръгва отдолу през влагалището и обхваща цялата коремна кухина.
 
Причини за възпаление на женските полови органи
 
В гинекологията има термин тазово възпалителна болест. При това състояние възпалението най-често се дължи на микроорганизмите. А те могат да бъдат най-различни. Най-често тазово възпалителната болест се развива от хламидиите и гонореята (болест известна още като трипер). Те са полово преносими. Но, напълно е възможно да се получи и без да е имало пренасяне по полов път - влагалището да се контаминира от някакъв микроорганизъм.
 
По отношение на причинителите на възпаление - то може да се предизвика от всякакви микроорганизми, които надхвърлят определено микробно число или такива, които по принцип не трябва да ги има във влагалището. Но човешкия организъм се сблъсква непрекъснато с вируси, с бактерии, с гъби, които могат да предизвикат възпаление.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Понеже симптомите винаги са свързани с мирис, а не винаги с болка,другарки, моля ви,мийте и лекувайте тези шундафели.