Каква е алтернативата на вредните храни?

През лятото – леки и витаминозни храни, съветва специалист
2 юни 2017 09:23, Петя Славова
9
Каква е алтернативата на вредните храни?
Снимка: Bulgaria ON AIR

С настъпването на летния сезон е добре да включим в менюто си по-леки и витаминозни храни. Това посъветва в "България сутрин" хранителният консултант Яна Данаилова, която приготви в студиото диетична супа без варене в блендер, демонстрирайки алтернатива на вредните храни.

"Тя е чудесна за топлите дни, когато имаме нужда от по-лека разтоварваща и студена храна. Хубавото при тази супа е, че липсва термичната обработка, която отнема от полезните свойства на храните", обясни нутриционистът.

За приготвяне на ястието Яна Данаилова използва розови домати, левурда (див чесън), авокадо, кашу, малко тахан, хранителна мая, куркума и хималайска сол на вкус. Всички съставки се разбиват с помощта на блендер.

"Храните, използвани за супата са изключително полезни, имат високо съдържание на антиоксиданти, дивият чесън например притежава силно противовъзпалителни стойности и за разлика от обикновения е по-лесен за храносмилане", сподели още гостът в студиото на Bulgaria ON AIR.

Тя посъветва зрителите да не добавят вода към ястията, които консумират, защото те разреждат стомашните сокове.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая плагиатка е откраднала старата семейна рецепта от баба ми! Тя винаги здравословно ни хранеше с домашно сято авокадо. И лично баба отскачаше до Хималайте за шепичка сол. А в събота отскачаше до Израел, за да имаме за неделната баня пресни соли от Мътрво море! После ни подсушаваше с кърпи от египетски памук!
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вредни храни според кой? Някакви самозвани шамани! Яжте всичко в умерени количества и не се поддавайте на подобни долнопробни манипулации.
7
2
 
10
 
! Отговори
Веско преди 6 години
Алтернативата е просто да не ги ядете. А тези измислени бъркочи са само за хора с ръце заврени на едно място, дето цял живот са яли полуфабрикати. Всяка домашно приготвена манджа е по-полезна и хранителна.
6
0
 
7
 
! Отговори
Иван Пешев преди 6 години
Ако може сол за 1000 лева килото най-добре , хималайска - дрън-дрън айде - замърсен продукт ми продават скъпо защото е замърсен - да да. Я кажете от ОН АИР за лидерите на икономиката дето ти продават био веган барче без глутен ама с палмово масло , я кажете за веригите как ни лъжат , ОН АИР е една слугинска телевизия която точи лиги по всеки който печели пари, който си плати отива там да си прави реклама.
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С повечето от тези продукти ще стане чудесна салата, а за супата... мога да се сетя поне 3 рецепти, които са също здравословни и много вкусни.
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хималайска сол друг път. Нашенка каменна сол трушена от бай *** за жълти стинки, а балъците плащат десеторна цена.
3
0
 
5
 
! Отговори
еурогай преди 6 години
Полезните! Макдонълдс, КФС, дюнерите....
2
0
 
9
 
! Отговори
Кулинар преди 6 години
Само такава измислена супа яжте! глупости..
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Leki vitaminozni i skupi,ne...super skupi...