Хапвайте фурми за сексуална мощ и силни кости

Те доставят на организма калций, желязо, фосфор
18 юни 2017 19:49, Михаела Лазарова
5
Хапвайте фурми за сексуална мощ и силни кости
Снимка: pixabay

Фурмите са богати на хранителни вещества, които стимулират естествените оздравителни процеси в тялото. Те са богати на различни витамини и минерали. Богат източник са на енергия, захари, фибри. Те доставят на организма калций, желязо, фосфор, натрий, калий, магнезий, цинк, рибофлавин, тиамин, ниацин, фолати, витамин А и К.

Изобщо, фурмите са един прекрасен продукт от природата, който заслужава специално място на трапезата ви и като заместител на захарта и подсладителите.

Какви са ползите за здравето от фурмите?

Регулират запека

Фурмите са невероятно богати на фибри, заради което запекът остава в историята. Те регулират перисталтиката на червата, стимулират движението им и ускоряват метаболизма. Разтворимите фибри във фурмите правят истински чудеса, най-вече с дебелото черво.

Здрави и силни кости

Фурмите се борят успешно с остеопорозата. Гореспоменатата богата палитра минерали в тях прави костите по-здрави, силни и неподатливи на лесно чупене.

Срещу анемия

Минералите във фурмите играят роля и в борбата с анемията. Те са богати на желязо, което е дефицитно при страдащите от анемия. Похапването на няколко фурми на ден помага за преборване на умората и мудността, причинени от анемията.

 Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
4
 
! Отговори
гого преди 6 години
хапвайте и ще видите какви диференциали ще отперете
1
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Внимавайте много с фурмите - съдържат много калории. Преди 3 години имах някакво нараняване на ръката и покрай ръката измериха кръвното му (140/100), покрай високото кръвно откриха и проблеми с черния дроб и ми препоръчаха незабавно отказване на алкохола. Вяка вечер като десерт вземах фурми, наистина отказах алкохола но за 3 месеца наддадох с 15 килограма. Свалих ги през лятото със спорт но бяха големи мъки.