5 полезни плода, които ускоряват метаболизма

Хапвайте круши, съветват експертите
23 юни 2017 10:23, Михаела Лазарова
1
5 полезни плода, които ускоряват метаболизма
Снимка: pixabay

Когато искаме да редуцираме теглото си е важно всекидневно да консумираме не само свежи зеленчуци, но и плодове. Вторите са важна част от необходимото за подобряване на метаболизма.

Някои плодове са богати на важни антиоксиданти, които спомагат за ускоряване на обмяната на веществата, регулиране на храносмилателната система, предотвратяват задържането на излишни течности и детоксикират организма. Всичко това е важно за процеса на отслабване. Споделяме 5 полезни плода, които да включите в диетата си.

Ябълки

Неслучайно ябълките са първи в списъка с плодовете подобряващи метаболизма. Те изобилстват от хранителни вещества, които са много полезни за организма, тъй като помагат за предотвратяването на редица възпаления в тялото. Ябълките са богати и на пектин, който доказано спомага за редуциране на теглото.

Една от най-добрите напитки е тази приготвена от ябълки, малко вода и канела (всичко се смила в блендер до перфектна гладкост). Ябълките регулират храносмилането, а канелата в допълнение спомага за редуциране нивата на кръвната захар.

Круши

Крушите са много богати на фибри, което ще ви осигури ситост за по-дълго време. Ако искате да извлечете максимума от тези плодове, опитайте се да не ги белите, освен ако обелките не са ви неприятни на вкус.
Крушите са невероятно полезни, защото съдържат два антиоксиданта, необходими за редуциране на теглото – катехини и флавоноиди, които напълно елиминират токсините от тялото.

Редовната консумация на круши регулира нивата на холестерола, като по този начин намалява и рискът от развитието на диабет и сърдечносъдови заболявания. Също така благоприятстват и отделителната система.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари