Биофармацевтична компания АбВи помага на деца в неравностойно положение

Служителите сами решават кои каузи да подкрепят и тази е една от тях
28 юни 2017 17:42,
1
Биофармацевтична компания АбВи помага на деца в неравностойно положение

Близо 60 служители на биофармацевтичната компания АбВи участваха в благотворителна инициатива, целяща подобряване условията на живот на децата в неравностойно положение от ЦНСТ „Майка Тереза“ в град Пловдив. В рамките на един ден (23 юни) фармацевти, лекари, юристи, финансисти, се превърнаха в майстори – бояджии, градинари и преподаватели.

Седмица на възможностите („Week of possibilities”) е инициатива на АбВи която се провежда ежегодно в цял свят. Само за 2016 година 6000 служители се включиха, като дариха над 26 000 доброволчески часове.

Инициативите в подкрепа на дома „Майка Тереза“ стартираха през 2016 г., когато АбВи и нейните служители дариха време, труд и средства за ремонта на сградата. През 2017 г. доброволците на компанията помогнаха за освежаване на двора. Беше засадена и градина с билки и подправки, като идеята е децата да се научат да се грижат за растенията и да се занимават с дейности на открито.

За една година успяхме изцяло да ремонтираме сградата, в която живеят децата. Даваме си сметка, че не можем да им дадем най-важното, от което се нуждаят, а именно семейство, но правим всичко според нашите възможности, за да им осигурим по-добри условия за живот“, коментира д-р Кирил Николчев, генерален мениджър на АбВи България.

Част от деня беше отделен и за експерименти, чрез които децата от дома успяха да се докоснат и до част от работата на компанията, а именно – инженерното проектиране на опаковки, като задачата им беше да изобретят най-здравата опаковка, с която да превозят яйце.

"В работата всички колеги са доказали се професионалисти. Когато ги видиш в една неформална обстановка да полагат доброволен труд и да проявяват социална отговорност наистина осъзнаваш колко стойностни хора са всички те и колко силен е екипният дух в компанията. Служителите сами решават кои каузи да подкрепят и тази е една от тях", разказа Вержиния Ангелушева, работеща в отдела по човешки ресурси в компанията.

АбВи е предвидила дългосрочен ангажимент към децата, като в бъдеще се предвижда да бъдат осигурени стипендии за онези, които желаят да продължат образованието си. „Щастлива съм да бъда част от това събитие. Чувството да помагаш е страхотно, а когато го правиш и заедно с твоите колеги, като екип, е и много забавно“, споделя служител на АбВи.

АбВи е биофармацевтична компания, която е фокусирана върху разработката на лекарства за тежки и социално значими заболявания в сферата на имунология, онкология, вирусология и неврология.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Имиджова публикация

1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
анонимка преди 6 години
супер!