Козметиката ни докарва главоболие

Ето как гримовете влияят на нашето здраве
29 юни 2017 11:37, Eкип на Puls.bg
2
Козметиката ни докарва главоболие
Reuters

Козметиката е част от нашето ежедневие. На ден се мажем с поне един продукт, да не говорим за някои жени, които не излизат навън без няколко пласта грим. Използването на козметика всеки ден крие своите странични ефекти, които с времето неминуемо се отразяват на нашето здраве. Ето кои са най-често срещаните:

Главоболие
 
Химикали като диазолидинил карбамид и хидантоин, които имат свойството да освобождават формалдехид, са често срещана съставка в много козметични продукти. Използват се като антимикробен консервант. Тези съставки в козметиката причиняват главоболие, дразнят лигавиците и очите. Ако често се гримираме и имаме главоболие, това означава, че трябва да прегледаме козметичния си несесер.
 
Проблеми с косата
 
Продуктите за коса, като гелове, серуми, шампоани, кондиционери и спрейове съдържат няколко вредни химикала, които правят косата ни по-хубава и във формата, която желаем, но я увреждат в по- дългосрочен план. Широкото използване на химически базираните продукти за коса може да доведе до пърхот, зачервяване на кожата на главата, изтъняване на косата и дори загуба на коса. По-честата употреба на боя за коса също може да доведе до обезцветяване на косата.
 
Акне
 
Най-честата нежелана реакция на грима, която повечето жени приемат за нещо нормално. Кожата на лицето трябва да диша и расте. Когато сложим малко повече грим, порите й се запушват и това създава основа за развитието на акне. Някои видове грим добавят допълнително мазнини в кожните клетки, което също стимулира образуването на черни точки, които ако не се почистват редовно, могат да доведат до акне. Затова е важно преди лягане хубаво да почистваме лицето си с подйодящ за кожата продукт.
 
Кожни алергии
 
Химикали, известни като парабени, които включващи етил-парабен, бутил-парабен и изопропил-парабен се използват като консерванти за предотвратяване на бактериален растеж в козметиката. Те причинят различни алергични реакции като раздразнение и петна по кожата. Друг често срещан алерген в козметиката е салицилатът, който предизвиква  болезнени обриви най-вече при хората с по-чувствителна кожа. В много случаи алергичната реакция не е очевидна, докато симптомите не станат тежки. В тази връзка е хубаво да си купуваме козметика без парабени, както и да проверяваме срока на годност на продуктите.
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
най-малкия здравословен проблем на тази индустрия е главоболието, което предизвиква, най-сериозния - ракът и замърсяването на околната среда
1
1
 
3
 
! Отговори
Баба от село преди 6 години
Вече трябва да минем на домашна козметика. Мога да посъветва жените със суха кожа. Наберете билки, нарежете ги и ги залейте със зехтин. Да стоят 40 дни. Прецедете и ползвайте вечер, ако имате зачервяване. Вместо крем си направете домашна свинска мас. Може да ползвате и хубаво краве масло.