"Пирогов" иска още 250 000 лв. за спешни пациенти

Директорът настоява министерството да отпусне средствата
26 юли 2017 16:30,
6
"Пирогов" иска още 250 000 лв. за спешни пациенти
Снимка: архив Булфото

Директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов поиска допълнителни 250 000 лева за спешни пациенти на месец.

"Болницата се нуждае от повече пари, за да се справи с натрупаните задължения", каза Балтов пред БНР.

Той обясни, че е необходимо с решение на Министерството на здравеопазването да бъдат отпуснати 250 000 лева месечно допълнителна субсидия за преминалите спешни пациенти. Освен това себестойността на един спешен пациент да скочи двойно - от 30 на 60 лева.

"За първите шест месеца успяваме да задържим дълговете да не нарастват спрямо това, което е било през предишните години, те са пак по 18 милиона дългове и 16 милиона в просрочие. Истината е, че за миналите 14 месеца имаме неизкупена дейност, извършена от "Пирогов" за един 1 милион и 75 хиляди лева", отчете проф. Асен Балтов.

Той потвърди, че бордът на директорите е намален от пет на трима души.

"Ние поддържаме около 450 души персонал, които постоянно дават дежурства в спешния център. Тези хора получават трудовото си възнаграждение от фонда на "Пирогов", а от министерството получаваме между 270 -280 хиляди лева на месец, което около 600 лева от заплатата на всеки от тях, което е крайно недостатъчно, за да покрие техните възваграждения", каза още директорът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
DALGOVE NASLEDENI OT MILANOV,KOITO NE ZNAM DALI IMA I DIPLOMA ZA ZAVARSHENO OBRAZOVANIE KATO FELDSHER.
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Точно в Пирогов, синът ми го отпратилу една нощ, не бил спешен случай - с подут крак от ухапване от насекомо. Казали му, имате си джипи. А той е осигурен млад човек, работещ в голяма международна фирма с добра заплата, т.е. големи ЗО вноски и има карти от 2 допълнителни фонда. Добре, че във ВМА отиде после и му били там инжекция и лекарства изписали.
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Повечето са индийци! Един път ми се наложи да закарам дъщерята и ме върнаха, защото не била спешна, а дали е.спешна определиха по това, че съм я докарал с колата, а не съм повикал линейка!
3
0
 
4
 
! Отговори
BIOHAZARD преди 6 години
Оставете пациентите без здравните, по-добре са пак от останалите, които обикновено пълнят болниците. Като корабен агент съм водил доста екипаж по болници и все мургавели срещам там. Лекуват се безплатно, това не са просто хора без здравни осигуровки, вие ме разбирате какво имам в предвид.
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Speshnite pacienti ne minavat po kasa niama pateka.
1
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези пациенти все без здравни осигуровки ли са? Някой знае ли по какво лечението на здравноосигурените се различава от това, за нищо не плащалите? Как в другите страни е разрешен проблема с тарикатите, които ползват без принос в осигурителната система? Гледам във фиша ми удръжки за ЗО всеки месец 60 лв, отделно от работодателя ми още към 80 лв. на месец.