Как да се погрижим за кожата на детето през лятото?

Не допускайте изгаряне от слънцето
2 авг 2017 16:37, Eкип на Puls.bg
0
 Как да се погрижим за кожата на детето през лятото?
Източник: Reuters
Детската кожа е особено чувствителна към неблагоприятното въздействие на UV-лъчите. Счита се, че изгарянията в ранна детска възраст повишават многократно риска от развитие на злокачествени кожни новообразувания в бъдеще. Ето защо е особено важно спазването на някои правила за предпазване от изгаряне, особено по време на почивка на море, когато голяма част от кожата е изложена на слънчевите лъчи.
 
1. Избягвайте престоя на плажа или на открито, когато слънцето е най-силно. Независимо дали сте на почивка или детето просто си играе на открито, във времето между 12 и 16 часа е по-добре да се приберете на прохладно място. Задължително е използването и на слънцезащитни кремове, дори когато не сте на плажа, тъй като голяма част от слънчевите изгаряния се случват по време на ежедневните игри на децата на открито.
 
Дори и при облачно време или на сянка под чадъра, опасността от UV-лъчите остава, тъй като те преминават през облаците, отразяват се от пясъка, водата, цимента и могат да предизвикат изгаряне. Затова е важно използването на слънцезащитни кремове и при облачно време.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: слънцекожаизгаряне
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари