Двойно повече непушачи - жертви на рака на белия дроб

Основният виновник за това е мръсният въздух
26
Двойно повече непушачи - жертви на рака на белия дроб
Снимка: Булфото, архив

Броят на случаите на рак на белия дроб сред непушачите в Обединеното кралство се е удвоил през последните 10 години.

Опасенията на специалистите са, че замърсяването на въздуха играе ключова роля в разпространението на смъртоносна болест, съобщи в. "Таймс", позовавайки се на проучване.

Според учените, ако тази тенденция продължи и занапред, то след 10 години броят на случаите на рак на белия дроб сред тези, които не пушат, ще надхвърли този при пушачите, макар че в 9 от 10 случая диагнозата е пряко свързана с тютюнопушенето, пише БТА.

Вестникът напомня, че ракът на белия дроб е най-смъртоносната форма на заболяването. Всяка година в Обединеното кралство се разболяват 46 400 души.

В изследването се посочва още, че увеличаването на заболеваемостта сред непушачите създава допълнителни проблеми за успешното диагностика в ранен стадий на болестта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: непушачиракбял дроб
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дали сам пушиш или npocтак пуши до тебе, все тая. Дали успяваш да отидеш на високо за чист въздух или не - като се върнеш - още по-лошо - изчистените ти дробове така се налепват с мръсотия, че е по-добре да не си ги чистил. Но на кого му пука - невежи и безотговорни управленци тровят не само теб, но и себе си - невежи-и-и-и-и-и-и-и-и!
25
3
 
2
 
! Отговори
Шаран-БГ преди 6 години
Истината е в чистия въздух, физическия труд и редовния природосъобразен начин на живот. Храните са изключително важни и тук тежката дума има религията - колкото и странно да звучи на някого. Защо , например, мюсюлманите не ядат свинско ? Според нашата религия колко , какви ,кога и защо имаме "пости" ? На моя съсед дядо му живя горе в планината до 104- годишна възраст. Пушеше по 4-7 цигари дневно, пийваше преди ядене около 50-70 грама ракия! Яка работа-от Гьоргьовден до Димитровден! После- пас!
24
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Непушачите се увеличават, съответно и болестите сред тях. И паданията от ски се увеличават сред непушачите, ПТП-тата, всичко.
23
3
 
1
 
! Отговори
JJIvanov Warning преди 6 години
За рак от ЛУМИНИСЦЕНЦИЯ се говори още от преди МАрия Кюри да открие радиацията.
22
2
 
3
 
! Отговори
ОБлъчват с радиация преди 6 години
У нас засякохме огромни обеми увредени от тежко радиоактивни скенери вкл лед,ксенонови лазерни и такив акато тези на снимките ..Блокиран участък от път бе лекуван от природата месеци народ намалиха около 10% от уврежданията..В обема увреден от скенерите се настанява мръсен токсичен газ.
21
2
 
2
 
! Отговори
УВреждат с радиация преди 6 години
На снимката виждате тежко вредни скенери с които терористи принуждават водачи на МПС да увреждат тежко и завинаги биосферата.Скенерите са високорадиоактивни увреждат от снимки и филми заради пси препрограмиращо оръжия използвано то нагли масови убиици."Подържаме остър тежък мръсне Въздух за да намалиме облъчванията от скенерите монтирани на автомобили.Да се обесят виновните длъжностни лиц а принудили водачите да карат с включени скенери и фарове денем." предлага миролюбиво англия
20
2
 
1
 
! Отговори
Тъпак преди 6 години
На комуто му е писано да го гръмнат, няма да се удави.
19
1
 
10
 
! Отговори
къде е истината преди 6 години
над 40% от регистрираните онкоболни с рак на белите дробове са пушачи и по малко от 12% от всички раково болни са с канцер на белите дробове. основният проблем в това че днес в производството на цигари се използват хартия, лепила и филтри които имат собствен принос за по-слабо усещане на никотина. забележете че днешните пишачи сутрин не храчат, а дядовците ни които пушеха Миньор, Ударник или Слънце се скъсваха сутрин да изхрачват с дрчгави кашлиси. ето това е причината никотина остава в тялото
18
2
 
3
 
! Отговори
У Нас е страшно преди 6 години
У нас убиват с хлро токсични отрови подавани вместо питейна вода.Внимателни тестове доказаха че ползвани от масови убиици през РЗИ методи за отравяне и разболяване на милиони цел ограбване на над 5 000 000 000 живи лева годишно от медицинската мафията хлор убива с рак,инсулти и инфаркти..Отровените отиват при тн"лекари"които имат паричен интерес да продават все повече отровни и подобни препарати маскирани като уж лекарства.Най крадливите ходят на безплатни екскурзии до Дубаи.
17
11
 
8
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Имах един съсед Не прекаляваше с нищо.Никога не е пушил.И кво.Умря на 57 г.Блъсна го камион докато тичаше за здраве
16
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ГМО-фенИмам приятел който ядеше месо, пиеше и пушеше, на 40 години имаше два инфаркта, на 42 получи инсулт, после се разболя от артеросклероза, кръвоносните съдове почнаха да се запушват и на 46 години се гътна.
15
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
разследвайте кемтрейлс !
14
3
 
7
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 6 години
На сайта на Агенцията за защита на околната среда на САЩ(EPA) има публикувани предупреждения за ефектите на изолационната полиуретанова пяна върху здравето на човека. Тази пяна се използва в практически 100% от новопостроените сгради в големите градове у нас. Пяната предизвика алергии, астма и рак на белия дроб при здрави хора. Проучвания сочат, че стъклената вата и полистирена ползвани за саниране представляват много по-голям риск за белите дробове даже от тютюнопушенето.
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Азбестът е канцерогенен. Не е ли забранен?????
12
3
 
7
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 6 години
Най-големия причинител на рака на белия дроб според редица изледвания са множество материали използвани в строителството напоследък. Това са азбестът, фибростъклото, изолационата пяна за дограми и фуги както и почти всички топлоизолационни материали, ползвани за саниране на сградите. Случайте на това заболяване нарастват с увеличаване броя на топлоизолораните сгради. Друг причинител на заболяването са живачните пари от енергоспестяващите крушки...
11
2
 
15
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 6 години
Абсолютна измама е, че мръсния въздух предизвиква рак на белия дроб. Ако това беше така в големите китайски градове като Пекин и Хонконг щеше да има инстинска епидемия от болестта, защото това са местата с най-мръснив въздух в света. Ракът на белия дроб се предизвиква много най-често от агресивни химикали, а не от прах или сажди. Тези химикали са азбестът, химическите отрови ползвани при производството на топлоизолации ползвани за саниране и както и радонът.
10
2
 
7
 
! Отговори
ГМО-фен преди 6 години
До Анонимен 9Има,приятелю,и още как!Мой комшия смучеше само ментови бонбони,ядеше сурови моркови и зеле,всяка втора приказка му беше здравословен живот и дълголетие,и миналото лято се гътна,ненавършил 70!Един пък друг от съседния блок час по час го прибират от улицата,щото си носи алцхаймера в джоба,и не знае къде се намира!Между другото,умерено пушене пази от паркинсон и алцхаймер!Но това между нас,иначе ПУШЕНЕТО Е МНОГО ВРЕДНО!:)
9
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименНяма вегетарианец заболял от рядка болест, жиевят до 80-90. А месоядните постоянно ги тръшкат болести, яж 60 вида пастърми и да ти е сладко, пий вино и ракия и пуши, да ти е сладко, наслаждавай се на мдицинските грижи...
8
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някои не пушат, не потребяват месо, само зеленчуци и натурални сокове и на 40 си отиват от рядка болест. Други на 60 ядат пастърма, пият ракия и вино и пушат като комин. Умират от инфаркт. Всичко е от стреса.
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не може да е вярно това, тогава под всеки пътен знак стряскащи снимки.