Как да се предпазим от болести по естествен път?

Чигун се осланя на тесните връзки между човек и природа
14 авг 2017 07:52, Eкип на Puls.bg
2
Как да се предпазим от болести по естествен път?
Reuters

Съвременният градски човек е откъснат от природата. Все по-малко време прекарва на открито, наслаждавайки се на естествените неща като слънце, вода, почва, въздух. Но когато го прави винаги усеща, че това го кара да се чувства особено, някак естествено и по-приятно. Медицината израства все повече, но болестите не само не изчезват, но и се увеличават. Дали защото все по-рядко се допитваме до естествените начини на лечение или защото стандартата медицина е насочена основно срещу резултата, а не срещу корените на болестта, не се знае. Има обаче древни традиции и науки, които доказано увеличават защитните сили на тялото по напълно естествен и лесен начин. Една от тях е китайската алтернативна практика Чигун. 

Чигун-мъдростта от далечния изток, може да ни направи по-здрави
 
Какво е Чигун? Науката се осланя на тесните връзки между човек и природа. Древните хора забелязват и превръщат в система от методи. „Чи“ означава енергия, а „гун“ идва от умение. Буквално означава „умение да се увеличава и балансира енергията“. Практикуването му правилно и с постоянство балансира потока на енергии в тялото, правейки ума по-ясен и помагайки тялото да се изчисти от ненужните токсини и „енергийни затлачвания“, смятани за основа на повечето болести.
 
За онези, които търсят смисъла на живота, които се чувстват недостатъчно комфортно в съвременния забързан и „отровен“ свят, системата на Чигун е много примамлива. При нея без особено усилие се подхранва човешката енергия, с ефект крепко здраве и дълголетие. Човек живее с пълен капацитет на ума и тялото си, а същевременно е в хармония с природата. Всичко това се постига с уравновесеност на психиката и нарастване на вътрешната сила.
 
Практиките включват специални 16 физически упражнения, медитация, събиране на енергия от природни източници (слънче, вода, въздух, луна и много други). Чигун обхваща още правила за качествено хранене според природните закони (количество, съдържание, интервали), както и лечебно гладуване. В практиките му има постулати за спазване на морално поведение. Редица дълготрайни проучвания доказват благоприятния му ефект върху здравето. В днешно време всеки може да практикува чигун у дома или в специални центрове, каквито има и в нашата страна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А на снимката: цяла армия ***, пардон, чигуни...- Келнер, донеси една мастичка да ти кажа как се живее сто години!
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ето тук най сетне виждаме поза лотос. Стъпалата са върху бедрата, коленете не стърчат. При тази поза се разтягат тазовите, коленните и глезенните стави, което спомага активно за уравновесяване не нервната система, хармонизиране на хормоналните нива. Добрата стойка на гръбнака подпомага липсата на болка. Когато ставите се претриват от голямо физическо натоварване, хрущялът се износва, което довежда до болки. Хрущял не се възстановява с лекарства....