Кои храни са "приятели" на човешкото тяло?

За здрав черен дроб хапвайте червено цвекло
15 авг 2017 13:37, Михаела Лазарова
4
Кои храни са "приятели" на човешкото тяло?
Снимка: pixabay

Всички сме чували, че една ябълка на ден държи доктора далеч от мен. И това е съвсем вярно. Ябълките са едни от най-полезните плодове за поддържане на добро здраве. Те са идеални за елиминирането на токсините.

Пектинът, съдържащ се в тях, спомага за подобряването на метаболизма. Освен ябълките, има много вкусни и полезни храни, които оказват положително влияние върху много органи в човешкото тяло и протичащите в него процеси.
Хубаво е да ги консумираме всеки ден или поне 2-3 пъти седмично, за да подобрим здравословното си състояние.

Повече за храните, приятели на човешкото тяло вижте в следващите редове.

За щитовидната жлеза

Консумацията на целина стимулира функцията на щитовидната жлеза. Зеленчукът прочиства кръвта и намалява риска от натрупването на пикочна киселина, което пък намалява риска от развитието на подагра и други заболявания.

За добро храносмилане

За да подобрите храносмилането си, хапвайте лук. Той подобрява апетита и помага да се метаболизират хранителните вещества от храната, което осигурява и добро храносмилане. Важните хранителни елементи, които се съдържат в зеленчука имат противотуморни и антибактериални свойства.

Лененото семе е едно от най-полезните. Влакната, които съдържа, спомагат за отделянето на токсините. В допълнение, лененото семе е богато на здравословни мазнини, омега-3, омега-6 и омега-9, които са от решаващо значение за нормалното функциониране на тялото.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Двибвгз преди 6 години
Чукайте се бе хора , редовно и с любов.
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България вече се произвеждат ГМО домати от едрите производители,честито!А българските сортове,селектирани с много труд и с години,които са биологично чисти - не.Яжте гумени,токсични домати с дебели ципи!
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 1И биологично чисти.
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Храни консумирани в мярка винаги са приятели!