Кориандърът прави кожата по-здрава

Растението съдържа фолат
17 авг 2017 10:23, Eкип на Puls.bg
0
Кориандърът прави кожата по-здрава
Reuters
Мислили ли сте някога, че зелените листа, с които подправяте различни ястия, могат да ви направят по-красиви? Кориандърът е едно от растенията, които са не само вкусни, но и полезни за кожата. Той има антисептични и подмладяващи свойства. 
 
Кориандърът или Coriandrum stivum е от едно семейство с целината и магданоза. В него се съдържат антибактериални съединения и разнообразие от витамини и минерали, които гонят различни болести и кожни проблеми. 
 
Растението съдържа фолат, витамин С и бета-каротин. Благодарение на тези съставки кожата става по-мека, еластична и сияеща. Те предпазват клетките от оксидатовния стрес и дегенерацията. Антиоксидантите в кориандъра предотвратяват движението на свободните радикали в тялото, като по този начин забавят процеса на стареене. Така кожата запазва своята еластичност. 
 
Кориандърът е богат още на желязо, чийто нива регулират хемоглобина в организма и предотвратяват анемията, при която страда и кожата. Независимо дали е мазна или прекалено суха, тя може да изглежда много по-добре, ако дъвчем лист аот пресен кориандър всяка сутрин на гладно. 
 
Специалисти по хранене и диетика препоръчват консумацията на сок от кориандър или добавянето на растението в смутита и фрешове. Чрез него ще се преборим с акнето, пигментацията по кожата, дори екземите. Силата му се крие в детоксикиращите и антимикробни свойства.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари