Бабини зъби - действа като анабол

Растението лекува бъбречни заболявания
3 сеп 2017 22:50, Eкип на Puls.bg
8
Бабини зъби - действа като анабол
Reuters

Растението Бабини зъби (Tribulus terrestris) е използвано още от древността в Индия и Китай и е едно от най-използваните растения в Аюрведа.

Дрогата, която използваме при Бабините зъби, е цялата надземна част. 

Химичният състав е представен от стероидни сапонини (диосцин, диосгенин, протодиосцин), флавоноиди, алкалоиди и тлъсти масла.
 
Проучванията относно сапониновият състав на дрогата са проведени у нас.
 
Действието и приложението на билката се дължат предимно на сапониновия състав – по-специално съединението протодиосцин. В организма той се метаболизира до дехидроепиандростерон, който е предшественикът на тестостерона в нашето тяло. Той оказва благоприятно влияние върху издръжливостта, еректилната функция, метаболизма на холестерол, сърдечната дейност и имунитета.
 
В древността билката Бабини зъби е била използвана за лечение на чернодробни и бъбречни заболявания. Днес билката е известна повече като афродизиак, стимулант на либидото и натурален анаболен продукт. Билката съдържа и фитостероли, които действат на различни проблеми, свързани с простата, отделителната и сърдечносъдовата система.
 
Билката има ефект за увеличаване на физическата издръжливост и натрупването на мускулна маса (естествен анабол).Използването й значително намалява периода на възстановяване след тежки физически натоварвания.
 
Поради тази причина дрогата е подходяща за активни спортисти.Важно е да споменем,че билката Трибулус не влияе единствено върху покачването нивата на тестостерона, а по-скоро ги регулира. В случай, че нивата на тестостерон са високи билката ще стимулира организма да ги намали. Това е причината, поради която Бабините зъби е по-безопасен от продукти, които само увеличават нивата на тестостерона.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Слави преди 4 години
ОТНОСНО КОМЕНТАРА НА ТОЦИ НА КОЙТО НЕ МУ ДЕЙСТВАЛИ БАБИНИТЕ ЗЪБИ АВЕ ПРИЯТЕЛЮ С БАБИНИ ЗЪБИ ТРЯБВА ДА СЕ ТРЕНИРА ТИ НЯКОГА ТРЕНИРАЛ ЛИ СИ НЕДЕЙ ДА ДРАСКАШ ГЛУПОСТИ ТУКА КАТО НЕ РАЗБИРАШ И ДОВАШ СЕЛСКИ АКЪЛИ
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От тази билка се произвежда лекарството Трибестан, което е перфектно при ниска подвижност на сперматозоидите.Изпитано средство!
4
5
 
7
 
! Отговори
Ханс преди 6 години
Не си играйте да пиете билки без да Ви наблюдава лекар, и то фитотерапевт, натуропат или ендокринолог. Билките не са хомеопатия, те имат силно действие върху жизнените процеси и могат да доведат до сериозни проблеми, ако не се внимава.
3
16
 
4
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
Това са приказки от 1002 нощи! Действието му е пълна нула. Месеци наред си губих времето да пия хапове от тази билка, нулев ефект накрая. Нито нещо ми стана с мускулната маса (никога не съм я имал), нито пък тестостерона ми се повиши. Всъщност, това беше идеята на един полуграмотен "доктор". Както и да е. Даже след прием на тестостерон пак за няколко месеца, може би половин година, ефектът беше пак почти нулев. Може би само ми поникнаха повече косми по корема, това беше.
2
1
 
7
 
! Отговори
hmn преди 6 години
До Анонимена "тлъстите масла"? :) тея не стават и да превеждат... много слабо..
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като изключим факта, че "drug" не се превежда като "дрога", на по-сериозните места може са се прочете, че доказателства за подобно действие на билката върху хора всъщност няма.