Витамин С забавя стареенето и се грижи за сърцето

Помага и при депресия
17 сеп 2017 16:35, Михаела Лазарова
2
Витамин С забавя стареенето и се грижи за сърцето
Снимка: unsplash

Витамините са тези хранителни елементи, които ни помагат да поддържаме добро здраве. Един от най-популярните е витамин С. За него знаем, че засилва имунната ни система и по време на настинки ни помага да се възстановим по-бързо.

Но предимствата за здравето му са много повече. Така например, витамин С може да намали косопада, риска от преждевременно стареене на косъма и дори да ускори растежа на косата. Споделяме още 10 ползи от приема на витамин С.

"Ремонт" на тялото

Витамин С не само засилва имунната система, но е необходим за синтеза на колаген. Той е основният структурен протеин, който се намира в съединителната тъкан. Здравословната доза витамин С ще предпази тялото ви от инфекции и ще поддържа здрави костите и зъбите ви, както и ще ускори способността на тялото да се възстановява след травми като счупвания, рани.

Помага при депресия

Витамин С има способността да ни помогне да се чувстваме по-малко тревожни. Той може да се приема под формата на хранителна добавка заедно с други важни елементи. Поддържането на здравословни нива на витамина е от ключово значение за психичното ни здраве. Ако сте изложени често на стрес, приемайте витамин С. 

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Ремонт на тялото" и "Помощ при депресия" само и единствено "Home alone in the forest"
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А чифуутдската система е със обратен ефект