Внимание! 7 храни, от които бързо огладняваме

Усещате ли се гладни и кога хапнахте за последно?
20 сеп 2017 11:07, Михаела Лазарова
2
Внимание! 7 храни, от които бързо огладняваме
снимка: pixabay

Усещате ли се гладни и кога хапнахте за последно? Храната е необходимост, но понякога може да ни направи още по-гладни, отколкото сме. Гладът е резултат от много сложни взаимодействия, които се случват в стомаха, червата, мозъка, панкреаса и кръвообращението.

Тази верига лесно може да бъде натоварена, когато консумираме храни и напитки, които повишават нивата на кръвната захар, губим енергия заради тях, но ни карат и да се чувстваме по-гладни.
В резултат приемаме повече калории, отколкото са ни необходими и трупаме излишно тегло. Вижте с консумацията на кои храни и напитки, освен със сладкишите е добре да внимавате.

Солети, чипсове, овкусени ядки, крекери

Колко често ви се е случвало след като хапнете чипс да ви се прииска и нещо сладко? Любимите ви солени лакомства спадат към групата на „бързите“ въглехидрати, които имат повече калории и ниска хранителна стойност. Тук отново се стимулира синтезът на инсулин, губим енергийни нива, а мозъкът свърза наваксването на енергия със сладки храни.

Суши

Комбинацията от зеленчуци, хубав ориз, риба звучи здравословно. Но за съжаление една порция суши бързо се усвоява от организма, не осигурява ситост за дълги часове и може скоро след това да огладнеете. 

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
2
 
! Отговори
скънка преди 6 години
риба. Яйца. Сандвичи.Пица.Паста.(приготвени по италиански образец, а не като нашите пици един тон продукти отгоре, след което блата остава недопечен, защото отгоре има една тава продукти..
1
1
 
10
 
! Отговори
11 преди 6 години
Че то тука не се виждат храни.