Форум бременност и детско здраве покори и Пловдив

След шестото издание в София през май, организирано от Puls.bg
2 окт 2017 12:55, Иванка Гъркова
0
Форум бременност и детско здраве покори и Пловдив
Снимка: Станислав Стоянов

След успешния Форум бременност и детско здраве в София през май, изданието на Puls.bg се пренесе и в Пловдив. Стотици настоящи и бъдещи родители, както и много техни близки, се събраха на 01 октомври в зала „България“ на Международния панаир в града под тепетата. Taм те имаха възможността да чуят онова, което ги вълнува за бременността, раждането, грижите за новороденото и детското здраве, представени от доказани медицински специалисти в различни области. 

"Форум бременност и детско здраве се организира от Инвестор медия груп от пролетта на 2011 г. На въпроса какви събития бихме могли да правим, за да не стои Puls.bg само в интернет пространството, предложих именно този форум за бременност и детско здраве, защото всички ние откриваме необходимостта от достоверна и адекватна информация при проследяване на бременността, раждането и грижите за детето и здравето му, и знаем колко тревожни сме, когато се грижим за най-скъпото си", каза главният редактор на Puls.bg Румяна Тасева, която е водещ и модератор на форума. 
 
Програмата на събитието започна с панел „Девет невероятни месеца“. „Очакванията на една бременна жена са здравеопазването да е безплатно, тя да има гаранция за сигурност... Реалността обаче е, че безплатното здравеопазване е неприемливо малко. Това, което Националната здравна каса поема като пакет при бременните е един минимум. Освен това няма и стандарт по гинекология, което затруднява работата на гинеколозите у нас и никой от тях не може да даде гаранция, че няма да се случи нещо лошо.“, каза д-р Васил Даскалов, който представи първата лекция - „Женската консултация – очаквания или реалност“.
 
„Съвременни аспекти на раждането“ бе темата на втория панел от програмата на Форум бременност и детско здраве Пловдив. Биотехнологът Деница Венкова изтъкна, че омега-3 мастните киселини, както и микроелемнти като желязо, йод, цинк, са много важни не само за развитието на плода, но и за здравето на бъдещата майка.
 
Много от присъстващите използваха възможността да зададат своите въпроси към лекторите, както и да разговарят лично с тях в паузите. „Като темите, така и лекторите на Форум бременност и детско здраве намерих за интересни. Смятам, че винаги е интересно за една жена да чуе мнението на професионалисти. В момента съм на етап мисъл за раждане и лекцията на д-р Амалиев беше най-интересна за мен“, каза Марта Божикова, която е в осмия месец от своята бременност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари