Фондът за деца отказа на сиамските близнаци от Сливен

Според медиците разделянето им е невъзможно
13 окт 2017 13:05,
28
Фондът за деца отказа на сиамските близнаци от Сливен
Снимка: Reuters

Фондът за лечение на деца в чужбина отказа да плати за операция на сиамските близнаци от Сливен. Причината е, че според организацията, разделянето на близнаците е "анатомично невъзможно".

Сиамските близнаци Богдан и Янко се родиха преди година в Сливен. Майка им е 15-годишна ученичка, а баща им – пълнолетен, неин втори братовчед. Богдан и Янков в момента се намират в "Пирогов".

Още с раждането си Янко е в кома, но за Богдан има шанс, смятат близките.

Според медиците децата са в тежко състояние, а Фондът за лечение на деца окончателно отказа помощ за тях в чужбина на последното си заседание, информира bTV.

Семейството на Богдан и Янко заявиха, че ще съдят Фонда и Здравното министерство. Според тях държавата се е забавила с лечението, а изчакването е осуетило шанса за дарителска кампания, чрез която да се съберат средства за операция в чужбина.

Комисията от медици, която разгледа случая със сиамските близнаци е категорична, че операция за разделянето им е невъзможна. На заседанието е присъствал и зам.-министърът на здравеопазването Мирослав Ненков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
67
 
! Отговори
Жалко за децата преди 6 години
Те нямат лична вина за нищо.Но е възмутително поведението на близките им, видях ги по телевизията. Тези хора не съзнават ли, че са допуснали две много тежки закононарушения - педофилска връзка и кръвосмешение?Не си ли дават сметка в какви разходи вкараха държавата, за да поддържа живота на тези две деца?Ако е вярно и това, че родителите на срасналите деца продължават да живеят на семейни начала, вероятно ние, данъкоплатците трябва да съдим държавата си в Страсбург заради престъпно бездействие
1
0
 
93
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Още с раждането си Янко е в кома, но за Богдан има шанс, смятат близките."За какво има шанс? Да си получават "децките"? Тия защо не са в затвора, ами щели да съдят държавата? Колко българчета си отидоха, защото за тях нямаше средства да се лекуват от лечими заболявания, при това не причинени от кръвосмешения... Ама за тия ***, дето лев не внесли за здравни осигуровки, за тях трябва да има.