Сурови барчета с ядки и плодове - за здраве и добра форма

Богати на витамини и минерали
21 окт 2017 13:14, Михаела Лазарова
3
Сурови барчета с ядки и плодове - за здраве и добра форма
Снимка: Unsplash

Все повече започваме да обръщаме внимание на това как се храним. Регулираме порциите си, но съобразяваме и какво включват те. В преходните периоди между сезоните се нуждаем от достатъчно витамини и минерали, за да подсилим имунната система. Затова здравословното хранене е от съществено значение.

Тъй като обичаме да хапваме десерти е важно да изберем онези от тях, които ще ни донесат повече здраве, енергия и няма да навредят на фигурата ни. Тогава се сещаме за здравословните сурови барчета, приготвени от разнообразни ядки и семена, които можем да си купим от почти всеки магазин.

Едно барче ще утоли апетита ни за сладкиши, а и ще достави на организма ни достатъчно важни хранителни елементи и фибри. Вдъхновени от тези суперхрани, бихме искали да споделим с вас няколко здравословни рецепти, които да опитате.

Може да оформите витаминните комбинации под формата на барчета или бонбони, да ги сложите в красива кутия и да ги поднесете за подарък или да ги увиете в хартия за печене и да имате от тях, когато ви се хапва нещо сладко.

Барче с какао

В кухненски робот смелете 300 г фурми без костилки, 250 г сурово кашу, 60 г сурови бадеми, 70 г натурално какао, малко количество кокосови стърготини. Всичко се смила добре и ако е необходимо се добавя малко вода. От получената смес се оформят барчета или топчета и се слагат в хладилник, за да стегнат.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Георги Иванов преди 6 години
Абе месо си требе, барче ку..че не клати:)
1
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тая дума "барче" няма ли български заместител?щото ако трябва да си хапвам барче в общоприетия смисъл на думата,особено сурово,ще видя голям зор,пък и никак няма да е здравословно