Упорита кашлица - как да се справим?

Народната медицина често помага
14 ное 2017 18:25, Eкип на Puls.bg
1
Упорита кашлица - как да се справим?
Reuters

Упоритата кашлица е проблем, който изисква задължителна лекарска консултация, както поради опасните усложнения, така и поради сериозните подлежащи причини за нея.

Независимо дали суха, или влажна и отхрачваща, тя носи своите неудобства и през деня, и нощем. Затова е добре мерките за облекчаването и да са с траен ефект. Такива предлага както традиционната, така и природната медицина.
 
Лекарствените средства за облекчаване на упорита кашлица са изключително разнообразни, но действието им зависи от индивидуалните особености на всеки пациент. Много лекари споделят, че голяма част от пациентите обичат всеки път, когато ги измъчва упорита кашлица, да се доверяват на един и същ продукт, от чийто ефект са доволни на база на предишни боледувания. Важно е всеки да открие подходящия за себе си продукт. С най-широк спектър на действие сред свободно продаваните лекарства за кашлица са 2 типа от тях:
 
Експекторанти – това са т.нар. откашлечни медикаменти. Те стимулират движението на ресничестия епител на дихателната лигавица и улесняват извеждането на натрупания върху тях секрет. Препоръчват се при влажна кашлица;
 
Супресиращи кашлицата медикаменти – те съдържат продукти, влияещи на кашлечния рефлекс и на центъра за кашлица в мозъка. Препоръчват се по-често при суха кашлица.
 
И с двата типа лекарствени средства срещу упорита кашлица трябва да се внимава и приемът им да е съгласуван с лекар.
 
Като допълнение към тези продукти може да се ползват и локално действащи на гърлото пастили, които стимулират естественото овлажняване на дихателната лигавица и облекчават кашлицата.
 
Народната медицина също предлага средства, пред които дори упоритата кашлица отстъпва. Koи са те, може да прочетете в Puls.bg 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
4
 
! Отговори
ined преди 6 години
Народната медицина предлага много рецепти ама все с един компонент - пиеш една ракия- жабуркаш се с ракия- правиш гаргара с ракия- мажеш го с ракия- правиш разтривка с ракия- всякакви други пак с ракия