7 храни, които помагат да забременеете

Хапвайте сьомга, боб, сладолед...
13 дек 2017 22:37, Михаела Лазарова
14
7 храни, които помагат да забременеете
Снимка: unsplash

Много са факторите, които влияят на възможностите за зачеване. Храната е един от тях. Тя заема централно място във функциите на организма, включително в репродуктивната.

Някои храни влияят изключително положително върху плодовитостта и увеличават шансовете за бързо и здравословно зачеване. Кои са те?

Боб

Бобът е много богат на растителни протеини, които подобряват клетъчното здраве и увеличават шансовете за зачеване. Те са много по-полезни от животинските протеини, защото предпазват от повишаване на холестерола.

Сладолед

Ура! Можете да похапвате сладолед без угризения, защото според едно проучване на Nurses’ Health той увеличава плодовитостта. Пълномасленият сладолед балансира половите хормони и подобрява овулацията.

Тъмнозелени листни зеленчуци

Спанакът, руколата, броколите и всички останали подобни на тях зеленчуци са с високо съдържание на фолиева киселина. Тя подобрява овулацията при жените и стимулира сперматозоидите при мъжете. Фолиевата киселина намалява риска от спонтанен аборт.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
1
 
! Отговори
Вероятността расте-2 преди 6 години
Има един много опасен момент за бакара дето мета храната за забремняването във фурната използвайки бобента технология, предизвикваща за истискване на яйчниците когато образуванната газ напуска тялото на забременяваната на едри порции с откат. ако целата порция газ напусне обремняваната прз дюза с малко Фи от което макарата може да одлети некаде на некаде и оплодителя да получи обезтестяване. препоръчва се при малките Фита да се втъкне *** от пролетен балон за да се чуе сигнала от тунела
4
0
 
1
 
! Отговори
Пустиняк и Шашкънин преди 6 години
Тоя дето е написал заглавието искам да му изкрещя - Мноо си прос баце !
3
0
 
4
 
! Отговори
Иисус преди 6 години
Верно е това! Мене така ме зачена мама - като е яла много боб!А татко Йосиф строеше едни големи дървени кораби и като се върна от командировка с изненада установи че мама ще има бебе! От яденето на боб стават често бебета.
2
0
 
9
 
! Отговори
Браво! преди 6 години
Хубаво, че ме просветихте. Досега живях със заблудата, че за забременяване най-много помага с,е.к,с.ъ,т.
1
5
 
12
 
! Отговори
Вероятността расте преди 6 години
тва за боба се обяснява чрез богатото производство на газове, които при преминаване къ портала изтискват по интензивно яй.чниците и с това вероятността да се получи бебе с музикални или Нафта-петрол-Газ много кратносе увеличава