Гинко билоба - кои са полезните й свойства?

Подобрява настроението, намалява главоболието
17 дек 2017 17:22, Eкип на Puls.bg
3
Гинко билоба - кои са полезните й свойства?
Reuters

Листата на вечнозелената гинко билоба са добре познати с позитивния си ефект върху периферното кръвообращение и особено върху оросяването на мозъка и крайниците.

Съвременните проучвания на химичния състав на гинко билоба показват, че билката може да се ползва успешно и за овладяване проявите на предменструалния синдром при жените. 

Листата на гинко билоба съдържат редица биоактивни вещества. По отношение овладяването на предменструалния синдром най-голямо значение имат 2 типа от тях – биофлавоноидите и терпен-лактоните.
 
Те действат като мощни антиоксиданти, но притежават и изявена противовъзпалителна активност.
 
Благодарение на този си състав екстрактът от гинко билоба повлиява благоприятно предменструалния синдром в няколко аспекта:
 
Регулира резките промени в настроението;
 
Намалява главоболието и болките в мускулите;
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Веселяк преди 6 години
Първо - Гинко НЕ Е вечнозелено дърво, а реликтово широколистно и листопадно! Второ към "учените" по-долу: правилния термин е "ДВУДОМНО", а не "двуделно"! Какво означава това? Така ботаниците обозначават растения, които са само мъжки или само женски. Тоест имат два "дома". За "професора" Алтерниращ - нарича се "гинкго билоба" защото това е японско-китайското му име. И в превод означава "сребърна кайсия" заради плодовете си. Истинското му и рядко споменавано име е друго.
1
1
 
2
 
! Отговори
ха така преди 6 години
Казва се ДВУДЕЛЕН ГИНКО....