Билки за подхранване на сухата кожа и балансиране на мазната

Природата ни е дала незаменими лечебни дарове
21 яну 2018 15:00, Михаела Лазарова
0
Билки за подхранване на сухата кожа и балансиране на мазната
Снимка: pexels

Как се грижите за вашата кожа у дома? Глезите ли я с билки, билкови кремове и мехлеми? Природата ни е дала незаменими дарове, които ни правят не само по-красиви, но и по-здрави.

Така например отвара от смрадлика успокоява раздразнената кожа, помага за по-бързото зарастване на рани.

Споделяме 5 чудесни билки, които подхранват сухата кожа и балансират мазната.

Алое Вера

Алое Вера има мощна антимикробна активност. Нанесено с леки масажни движения върху кожата има способността да прониква в слоевете ѝ и да достига и до другите тъкани на тялото. Алое облекчава неразположенията в резултат на изгаряния, повърхностни рани, ухапвания от насекоми, слънчево изгаряне. Благодарение на него сухата кожа е подхранена в дълбочина. И двата пола могат да се възползват от ценните качества на гела, особено след бръснене.

Невен

Невенът се счита за една от най-безопасните и най-ефективни билки за кожата. Той е чудесен за лечение за напукана, раздразнена и възпалена кожа, обриви, дерматит, екзема, псориазис, възрастови петна, стрии, разширени вени, брадавици и други. Етеричните масла, които се съдържат в него са изключително добри при стимулиране зарастването на рани. В аптечната мрежа могат да бъдат намерени различни мехлеми за кожа, които съдържат невен.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари