6 полезни храни за укрепване на организма

Хапвайте лук и боровинки
20 фев 2018 10:30, Михаела Лазарова
5
6 полезни храни за укрепване на организма
Снимка: pixabay

В очакване на пролетта е важно да помислим за това как да прочистим тялото си след зимното похапване. Поставянето на здравословното начало може да започне още сега. Пресни билки, спанак, коприва, гъби, броколи, агнешко месо, риба са само някои от полезните храни, които е добре да направим част от менюто си.

Кои други полезни продукти могат да ви помогнат в пролетното прочистване и укрепване на организма?

Боровинки

Малките синьо-лилави плодове са не само вкусни и ароматни, но са събрали толкова незаменими качества в себе си, че неслучайно ги наричат суперхрана. Боровинките са богати на антиоксиданти.

Те са чудесен източник на фибри, манган, витамин С. Имат малко калории и въглехидрати. Консумацията им намалява риска от рак, сърдечносъдови заболявания и диабет, подобрява паметта и когнитивната функция.

Червено цвекло

Червеното цвекло е единият от зеленчуците, които е добре да добавите към вашето пролетно меню. Уникалните антиоксиданти, които се съдържат в него, защитават тялото ви от коронарна артериална болест и инсулт, понижават нивата на холестерола и имат анти-стареещи ефекти.

Цвеклото е отличен източник на фолиева киселина, манган и калий, фибри, витамин С, мед, желязо, фосфор.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бъркаш, не хващат само глупаците. Хващтат когото си искат. За допинга ства дума.
4
0
 
1
 
! Отговори
Неохим Димитровград преди 6 години
До Дедо Мъдидедо, имам 2 лоши новини, които ще убият всичко деДско в теб: първо, всички торят. абсолютно. до един. да, торят.абе всички бе. второ, всички спортисти зобят. е, не, не само американците. да, хванаха само руснаци. не, всички зобят. само глупаците ги хващат.
3
1
 
2
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Дедо Мъди ей сега тръгнах към Пирин да си бера боровинки
2
1
 
1
 
! Отговори
Дедо Мъди преди 6 години
Боровинката е хубава ако е дива и си я наберете лятото на Пирин примерно!Червеното цвекло ако не е торено с амониева силитра - бива, ама нивга няма да намерите ткова в немската бакалия!
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми всички тези растения извличат от почвата минерали и затова са полезни пък е много важно де са расли ял съм култивирани къпина и Малина *** нищо общо нямат с дивите