Вкусни напитки срещу пролетната умора

Повишават енергийните нива и намаляват стреса
17 мар 2018 19:58, Михаела Лазарова
4
Вкусни напитки срещу пролетната умора
Снимка: pixabay

С настъпването на пролетта има дни, в които се чувстваме по-мудни, нямаме желание за работа, спорт. Пролетната умора често е съпроводена и с настинки, общи неразположения от климатичните промени.

В тези моменти е важно да приемаме достатъчно количество вода, свежи храни, да изключим от менюто си по-мазните и преработени продукти, да се възползваме от хранителните добавки обогатени с витамини и минерали, да почиваме и разбира се, да спортуваме.

Начинът на хранене и ежедневните навици са ключови за това как ще преминем през пролетната умора. Вижте 4 полезни напитки, с които да разнообразите менюто си. С тях ще посрещнете пролетта в добра форма.

Чай от лайка

Кофеиновите напитки, както и чайовете, които съдържат кофеин са лоша идея, когато страдате от пролетна умора. Те предизвикват допълнително сриване на енергийните нива, могат да нарушат добрия сън и в същото време да повишат нивата на хормона на стреса кортизол. От друга страна, чаят от лайка е чудесен за намаляване симптомите на умората. Релаксиращите билки като лайката, имат успокояващ ефект върху ума и тялото, като минимизират тревожността и стреса, които умората може да причини.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
5
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
Аз ще си правя зеленчуково смути. Един два домата, три - четири листа червено зеле, магданоз, сол чер пипер и ще добавя коприва ако намеря.
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След няколко дни на мързела ще почнат да му викат пролетна умора
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Микрокапсулиран менмилкс обогатин с протеини, минерали и микроелементи. Перфектното средство срещу пролетна умора на млади и елегантни пачи и *** - алтерирани младежи...