Здрав дух в здраво тяло с повече водна аеробика

Още ли не сте я заобичали?
Обновена: 17 мар 2018 16:19 | 17 мар 2018 16:19,
0
Здрав дух в здраво тяло с повече водна аеробика
Източник: Reuters

Водата осигурява много по-високо съпротивление, отколкото въздуха и това може да се използва ефективно за повишаване ефекта от физическите натоварвания. Упражненията, извършвани във вода, са много по-ефективни във всяко отношение. Това е много добра новина за любителите на водната аеробика и е достатъчен повод да обикнете този метод за тренировка, ако още не сте го сторили. 

Всеки, който има физическа невъзможност да тренира в нормални условия, или просто е отегчен от стандартния фитнес, може да разчита на водната аеробика като негова много полезна алтернатива.
 
Тя има и две много значими предимства: натоварва ставите в много по-слаба степен от стандартните тренировки, а ефектът за мускулатурата е много по-позитивен поради по-голямото съпротивление на водата. Затова никак не е учудващо, че водната аеробика е първи избор за допълнение на фитнес тренировките при редовно спортуващи хора.
 
Укрепва мускулатурата и повишава издръжливостта
Водната аеробика е насочена към натоварване на цялата мускулатира на тялото. Налагането на водата и съпротивлението, което тя оказва на мускулите, се асоциира с ефекта, който би се постигнал, ако към всяка мускулна група се привърже тежест, която тя трябва да повдига. При тези условия може да се тренират по няколко антагонистични мускулни групи едновременно – ефект който е непостижим при стандартна фитнес тренировка, която обикновено натоварва точно определен мускул или мускулна група. В резултат се повишава мускулната издръжливост, а умората настъпва много по-бавно.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари