Пийте сок от моркови за здраво сърце и добра памет

Грижи се и за здравето на очите
18 мар 2018 11:00, Михаела Лазарова
6
Пийте сок от моркови за здраво сърце и добра памет
Снимка: pixabay

Знаете ли, че редовната консумация на сок от моркови с добавен към него мед, може да помогне в борбата с анемията? При консумацията на сока, каротеноидите в него се превръщат във витамин А, който играе важна роля в борбата с дефицита на желязо.

Но ползите от морковения сок не се ограничават само с това. Според изследвания, съединенията в него могат да намалят риска от развитието на ракови клетки. Още добри причини да добавите полезната напитка към ежедневното си хранене, вижте в следващите редове.

Полезен за сърцето

Ако искате да осигурите най-добрата грижа за вашето сърце, добавете към менюто си сок от моркови. Консумацията му може да намали оксидативния стрес в организма и да увеличи общия антиоксидантен капацитет. Вкусната напитка съдържа важни антиоксиданти, които помагат и на черния дроб да обработва мазнините по-ефективно. Това води до по-ниски нива на холестерола, предпазващи от сърдечносъдови заболявания.

По-добро зрение

Морковеният сок е богат на важния за здравето на очите витамин А, но също така съдържа и антиоксидантни съединения като лутеин и зеаксантин, които могат да предотвратят загуба на зрение, свързана с възрастта. Според проучване, високият прием на антиоксиданти, като тези, които се намират в изобилие в морковите, намалява риска от дегенерация на макулата при възрастните хора.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
4
 
5
 
! Отговори
Да ама не преди 6 години
Яжте суров морков, по възможност от градината на баба и дядо. Най-полезни са специалните фибрите в моркова а не сока. Изтисквайки моркова вие ги хвърляте. Резултата от сока е подут стомах.
5
6
 
15
 
! Отговори
Абориген преди 6 години
Опитах го днес. Подмлади ме моментално с двайсет години ... пораснаха ми нови зъби и вече виждам дори през смога на София ... благодаря ви днес.бг
4
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименДа, сокът от грозде е полезен. Ракията и виното в големи количества, обаче не са. Но е малко трудно, да го обясниш на пропадналите пиянки, които дори и не виждат, какво не им е наред.
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТОВА Е СУПЕР ПОЛЕЗЕН СОК ДОРИ ПОДМЛАДЯВА НЕ ЗНАМ КАКВО СЪДЪРЖА НО ГО УСЕЩАМ!ОБАЧЕ Е МАЛКО ПО СКЪПИЧЪК
2
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сока от грозде е по-здравословен!
1
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
A за черният дроб, затова не бива да се прекалява.