Маслото от ший и неговите магически ползи

6 важни за здравето свойства на маслото от ший
24 мар 2018 15:15, Илияна Николова
1
Маслото от ший и неговите магически ползи
Снимка: maxpixel

Маслото от ший има изключително богат асортимент от полезни вещества в състава си. Затова то е и основна част от редица козметични продукти.

Чудотворното масло е богато на различни мастни киселини – олеинова киселина, стеаринова киселина, линолова киселина, линоленова, палмитинова и арахидова киселини. Те имат антиоксидантни и противовъзпалителни свойства, които подобряват качеството на кожата и са полезни и за организма като цяло.
 
В състава на маслото от ший влизат още витамини Е, А, С.
 
Маслото от ший може да се използва и за готвене. Всички тези полезни вещества в него ще се отразят благотворно на организма ви, ако го ползвате за приготвяне на полезните си ястия.
 
Кои са най-важните здравословни ползи от маслото от ший?
 
Сред най-известните предимства на това масло са ефектите на овлажняване и подхранване на кожата, намаляване на възпалението, предотвратяване на преждевременното стареене, предпазване на сърдечносъдовата система и здравето на кожата.
 
Маслото от ший хидратира
 
Мастните киселини не просто подхранват, те хидратират кожата в дълбочина. Проникват в нея и доставят важните си антиоксиданти дълбоко в дермата като я поддържат овлажнена и подхранена.
 
Грижа за косата
 
Използването на масло от ший директно върху скалпа и косата помага за стимулирането на растежа на косъма, предотвратяването на косопад и намалява възпалението. Като допълнение предпазва и от пърхот.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
4
 
! Отговори
софия12 преди 6 години
Маслото от бул шийт е най-хубаво