Схващания през нощта – има поне 3 причини

Не е само липсата на магнезий
19 апр 2018 12:52,
0
Схващания през нощта – има поне 3 причини
Източник: Reuters

Схващанията на крайник по време на сън определено е неприятен проблем, при много хора придобиващ хронични измерения. В основата му стои неконтролируемото съкращаване на определени мускулни групи докато спим. 

Най-често се схващат мускулите на прасеца или бедрото. Болезненото схващане трае от няколко секунди до няколко минути, а остатъчната болка и дискомфортът може да се усещат и до няколко дни напред във времето. Най-сериозното последствие от нощните схващания на мускулатурата обаче е нарушението на съня.
 
Освен моментен, ефектът в случая може да е и по-дълготраен и да провокира хронични проблеми със съня.
 
От нощни схващания на мускулите на крайниците се оплакват около 60% от хората, а процентът се доближава до този на хората, изпитващи редовни нарушения на съня. Връзката в случая не е случайна. Експертите я обясняват с факта, че някои особености на съня може да повишат риска от нощни мускулни схващания.
 
Като основна причина за тези схващания се приема дефицитът на магнезий и много хора се обръщат именно към неговия прием като средство за едновременно укрепване на мускулатурата и подобряване на съня. Ролята на магнезия в случая наистина е много важна, но има поне още 2 фактора, които предразполагат към нощни схващания на мускулите и влошаване качеството на съня.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари