Миома на матката. Какво представлява хормоналното лечение?

Оралните контрацептиви намаляват кървенето
25 апр 2018 21:09, Eкип на Puls.bg
2
Миома на матката. Какво представлява хормоналното лечение?
Reuters

Голяма част от маточните миоми не предизвикват симптоми и затова не се нуждаят от лечение. Все пак, от 20% до 50% водят до клинично значини признаци като абнормално маточно кървене, анемия с дефицит на желязо, тумороподобни симптоми или репродуктивни проблеми. В тази случаи може да се наложи да се приложи терапия. Лечението бива консервативно, хирургично или комбинация от двете. 

Оралните контрацептиви са вид консервативно лечение на маточните миоми, като намаляват маточното кървене за кратък период от време и могат да предпазят от развитието на нови възли при жени, които все още не са навлезнали в менопаузата.
 
Естрогеновата стимулация на естрогеновите и прогестероновите рецептори по време на фоликуларната фаза (първата фаза на менструалния цикъл) се последва от прогестерон индуцирано клетъчно делене по време на лутеалната фаза (втората фаза). Затова терапията с орални контрацептиви при миоми с маточнo кървене имат за цел да регулрира и двата хормона. 
 
При орална хормонална контрацептивна терапия може да се използват прогестини в ниски дози. Друг начин на приложение е вътрематочната спирала с левоноргестрел. Локалното приложение на прогестин намалява маточното кръвотечение и намалява размера на маточните възли.
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
5МБАЛ преди 5 години
В 5МБАЛ има един хирург в отдел - гинекология, който те вписва в специална програма за две години.Дава ти по 50 лв + храна + хапчета всеки месец в продължение на две години. Миомата изчезва след втората година.Другия вариянт е операция!!! Може и да си ги купите тези хапчета. Отивате в Америка , плащате 300 000.00 $ и получавате хапчетата.Това е положението. 99% от Вас ще се мъчат!!! 98% от Вас никога няма да се доберат до тези хапчета. Не са експериментални, а са много скъпи!!!