Как отслабваме през пролетта?

Човек изгаря повече калории в топло време
26 апр 2018 15:37, Михаела Лазарова
1
Как отслабваме през пролетта?
Снимка: pixabay

Пролетта е прекрасен сезон от годината. Цялата природа се обновява, животът се разлиства наново и е време за ново начало.

Това важи и за фигурата ви. Пролетта е идеалният момент да започнете диета за отслабване и прочистване след зимата. И това не е просто народно схващане. Има причини, поради които този период от годината е най-подходящ за практики, свързани с извайване на фигурата и топене на мазнини.

Вие сте по-малко гладни заради нарастващите температури

Физиологично хората изпитват повече глад през зимата, тъй като храната дава енергия за стопляне на тялото. Според изследванията хората консумират средно по 86 калории допълнително през зимата. Някои дори повече.

Апетитът през пролетта намалява по естествен път. През лятото спада още по-драстично заради жегите. Това е идеален момент за отслабване, от който да се възползвате.

Човек изгаря повече калории в топло време

Това е още един физиологичен механизъм, от който можете да се възползвате. Когато е студено, тялото включва режим на съхранение на мазнини, за да си осигури енергия и топлина. С настъпването на пролетта самото повишено изпотяване и движение на тялото автоматично ускорява изгарянето на мазнини.

Ако спазвате здравословен хранителен режим с редукция на излишни калории и вредни храни, ще пожънете по-бърз успех. 

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
2
 
! Отговори
Кико преди 5 години
Мишоче, като те гледам каква си дунда, вместо да даваш акъл как другите да отслабват, не е зле ти малко да си поправиш диетата! Само от полза ще ти е!