Как се подобрява здравето ни, когато спрем захарта?

Ще се разболявате по-рядко, твърдят експерти
27 апр 2018 10:52, Михаела Лазарова
5
Как се подобрява здравето ни, когато спрем захарта?
Снимка: pixabay

Въглехидратите са необходими за живота и здравето на организма. Излишните наситени захари обаче не само идват в повече на талията ви, но и ви разболяват.

Сладкото е неустоимо. Всеки обича да си похапва десерт поне веднъж дневно. Освен че ни е вкусно, той повишава и настроението.

Но захарите са враг, който причинява редица щети на организма.

Какво ще се случи с тялото ви, когато решите да спрете приема на наситени захари?

Ще изглеждате по-млади

Изследванията показват, че злоупотребата със захарта причинява ускорено стареене на клетките и ранна поява на бръчки. Прекалено високите нива на захари в кръвта води до процеса гликиране, при който захарните молекули увреждат и деформират колагена и еластина в кожата.

Ще сте по-щастливи

Може да си мислите, че една вафла, бисквита или парче торта ще ви помогнат да се почувствате по-добре, но не е така. Захарите дават лъжливо усещане за подобряване на настроението и потискане на депресията, които са временни и мимолетни.

След това в организма настъпват възпалителни процеси, които увреждат клетките на тялото и се намесват във функциите на мозъчните клетки.

Само 2 седмици след спирането на консумацията на наситени захари тялото се освобождава от тези възпаления. Клетките се възстановяват и подобряват функцията си. Като допълнителна положителна полза от това е подобряване на настроението и усещането за позитивизъм.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
до ману преди 5 години
Има вредни храни,те са вредни,ако се приемат над 0гр.Едно от най-хубавите неща,когато човек спре да яде захар е,че когато се изпотят краката му не миришат.Захарта отслабва много имунната система.Иначе изкуствените подсладители не са вредни,те направо са отровни.
4
0
 
7
 
! Отговори
манутд преди 5 години
Няма вредни храни,има вредни количества.
3
0
 
15
 
! Отговори
md преди 5 години
Аз лично ядях много сладко, включително и някои ***. Преди няколко месеца силно ги намалих (почти спрях). Има разлика, но не бих казал, че е да ти падне шапката. Малко са преувеличени тези статии.
2
3
 
24
 
! Отговори
Перко преди 5 години
Ама ако не сложа захар на джибрите пуска по-малко и градуса не е читав
1
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Състарява ме и ме разболява не захарта,а *** които ни предлагат наши и чужди производители.Некачествените стоки са основна причина за лошото здраве на населението+ стреса + мръсния въздух и ето ви първото място по болести и смъртност в Европа.