Лечение на диабет с билки? Ето кои помагат!

Няколко билки регулират кръвната захар
21 май 2018 15:52,
3
Лечение на диабет с билки? Ето кои помагат!
Източник: Reuters

Диабет тип 2, познат като инсулинонезависим диабет, е състояние при което се установява хронично висока кръвна захар, въпреки че панкреасът може да секретира достатъчно инсулин. Причина за хипергликемията при диабет тип 2 е инсулиновата резистентност на клетките – те губят чувствителността си към инсулина, а оттам и способността да усвояват глюкозата от кръвта. 

Диабет тип 2 се разглежда като реверсивно състояние, което може да се контролира, а нивата на кръвната захар може да се държат в норма чрез промени в начина на живот и храненето. Много ефикасна допълнителна помощ носят и няколко билки, които подпомагат контрола върху кръвната захар.
 
Розмарин
Розмаринът съчетава активно глюкозопонижаващо действие с позитивен ефект върху теглото. Проблемите с теглото са сред основните съпътстващи проблеми при диабетиците и розмаринът предлага двойна полза. Клинични проучвания показват, че в рамките на 4 месеца редовният прием на екстракт от розмарин може да помогне за намаляване нивата на кръвната захар с поне 20%.
 
Риган
Проучване, проведено в Мексико, показва, че риганът успешно овладява повишения оксидативен стрес в условия на висока кръвна захар, неутрализирайки свободните радикали. На по-късен етап риганът оказва благоприятен ефект и върху кръвната захар, предпазвайки от увреждане важни органи като бъбреците, ретината на окото и др.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
35
 
! Отговори
ккк преди 5 години
Верният отговор е - никои. Има в Русе един ендокринолог славянин, завършил в Румъния навремето по партийна линия, дето много обича да пише едни хранителни добавки с канела за 50 лв, но с това само на себе си помага.
2
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
подвеждащо заглавие ,, само за да те прехвърлят на Плус.бг
1
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
помагат ама не лекуват ,, и колко е помоща ..1-2% , изпил съм купища билки и тн ,,,