5 енергийни храни, които да хапвате след спорт

Добавете към менюто си пилешко, сьомга, банани...
22 май 2018 14:52, Михаела Лазарова
1
5 енергийни храни, които да хапвате след спорт
Снимка: pixabay

Тичането е предизвикателство, което много хора по света обичат. Важно е да се знае, че джогингът консумира много енергия и изисква тялото ни да е силно. Тичането гори много калории, оставя ни без дъх и наистина изтощава. Макар да е прекрасна възможност да спортуваме и да го правим сутрин преди работа за тонус и разсънване, често се чудим какво е добре да ядем след тренировката. Ако и вие имате подобни колебания, ето няколко предложения какво да закусвате след джогинг и защо точно тези храни.

Пилешки гърди

Калориите в тях са малко и това ги превръща в идеална диетична храна за след тичане в парка. Всъщност по което и време да решите да ядете пилешки гърди, няма проблем, защото калориите в тях наистина са пренебрежително малко. Важно е да сте ги приготвили преди самата тренировка, за да можете след джогинга да хапнете топло ястие. Да не забравяме, че закуската трябва да е стабилно ястие, което да ви засити добре. Много добра и диетична комбинация е ястието от пилешки гърди с кафяв ориз. Ще ви засити задълго.

Сьомга

Когато говорим за морска храна, трудно се намира по-добра алтернатива на сьомгата. Пълна с полезните омега-3 мастни киселини и антиоксиданти, сьомгата дава възможност на тялото да се възстанови бързо от изморителната тренировка. Освен това сьомгата подобрява мозъчните функции и намалява риска от когнитивни увреждания в по-късна възраст.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
обесни за сьомгата на бай иван от завода дето е мъкнал железа цел ден за 300 лева месечно. сериозно, молатисе обясни му.