12 навика, с които увреждаме косата и ноктите си

Не се храните балансирано
25 май 2018 09:30, Михаела Лазарова
1
12 навика, с които увреждаме косата и ноктите си
Снимка: pixabay

Косата и ноктите са най-важните аксесоари за красота на една жена. Те обаче са крехки и могат да бъдат увредени с погрешни действия всеки ден. Без да си даваме сметка вредим на устойчивостта им и нарушаваме тяхната здравина и структура. Как?

Ядем грешните храни

Вредните продукти на пазара, които ядем всеки ден, разрушават не само косата и ноктите, но и нашето здраве. Трябва да избираме определени храни, богати на хранителни вещества, омега-3 мастни киселини и минерали, защото подхранват косъма и ноктите и ги правят здрави и жизнени.

Прекаляваме с употребата на нагряващи уреди

Стилизирането на косата кара жените да се чувстват красиви и привлекателни. Но честата употреба на сешоари, преси, маши и други нагряващи уреди изтощава косата и я прави суха и лесно накъсваща се.

Мием с агресивни шампоани

За да бъде косата здрава е важно да избираме шампоани с неутрално pH, които не пресушават косъма и скалпа.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тук, очевидно ме "чувате". :)))Мистър Пу*тьо, не се шегувам, като те приканвам да дойдеш и да ми обясниш, какъв ти е проблема!Идея нямам къде те сърби и какъв ти е "кяра" да ми приписваш подвизите на разни.Ела лично и не ми пращай малоумнци като Миленчо, да предлагат да ми построели "къща точно като тази" (та да съм се махнела:)))Ела, пу*льо!Ела лично!:)))аНито ще престана, нито ще мирясам, но като те открия, със снимка ще те "изтипосам".Ще направя всичко възможно да наминем през полици