10 от най-полезните ядки и семена

Лененото семе подобрява храносмилането, метаболизма
27 май 2018 10:26, Михаела Лазарова
3
10 от най-полезните ядки и семена
Снимка: pixabay

Знаем, че консумацията на ядки и семена ни прави по-здрави и ни помага да постигнем добра форма. Така например, семената от чия, ни осигуряват омега-3 и 6 мастни киселини, които са необходими за функционирането на сърцето, понижават нивото на холестерола и намаляват риска от запушване на кръвоносните съдове.

Ако пък предпочитате бадемите, знайте че те спомагат за намаляване на излишните мазнини в кръвта, осигуряват енергия, засищат и пазят сърцето (консумирайте ги сурови или опечени без добавена сол).

Кои други ядки и семена е добре да консумираме всеки ден, вижте в следващите редове.

Сусамено семе

Добавете към менюто си сусамено семе за контрол на високото кръвно налягане и за намаляване риска от сърдечен удар и бъбречна недостатъчност. Сусаменото семе е богато на важни антиоксиданти, които по естествен път намаляват холестерола в кръвта. Не на последно място, правят кожата, косата и ноктите по-здрави.

Бразилски орех

Благодарение на високото съдържание на фибри в него, бразилският орех подобрява храносмилането.
Селенът, който се съдържа в ядките, подсилва имунитета. Въпреки че консумацията им намалява нивата на кръвната захар, бъдете внимателни, тъй като в големи количества тези ядки са токсични.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
10
 
! Отговори
Ибрам преди 5 години
До АнонименБрато тези работи не са за наяждане -50гр. стига,а и тази статия е преведена от някаде в България си имаме местни ядки ; орехи, лешници,фъстъци,слънчоглед....
2
2
 
10
 
! Отговори
до 1 преди 5 години
Как да си ги позволят, като по-големия процент хора изпушват на ден между 5 и 10 лева, пият по 5-6 кафета и за полезните ядки и семена няма. Както се грижиш за здравето си, така и то ще ти се отблагодарява!
1
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Бьлгария по големия процент хора немогат да си ги позволят полезните ядки на снимката! Жалко, но какво може да се направи с такива алчни бг управници от 30 год... на сам.