10 ползи от консумацията на папая

"Плодът на ангелите" забавя процесите на стареене
13 юни 2018 10:07, Михаела Лазарова
4
10 ползи от консумацията на папая
Снимка: pixabay

Тя има богат вкус, сочна е и може да я хапвате така или да я добавяте към смути рецепти, полезни закуски. Папаята – "плодът на ангелите" (така я нарича Христофор Колумб), който не само добавя повече вкус и цвят в храненето ни, но ни помага да подобрим здравословното си състояние.

Така например, химопапаинът – ензим, който се съдържа в нея, спомага за намаляване неразположенията свързани с остеопорозата и артрита. Споделяме още 10 причини да я консумирате по-често.

Намалява риска от рак

Папаята е богат източник на антиоксиданти, фитонутриенти и флавоноиди, които предпазват клетките от вредното въздействие на свободните радикали. Някои проучвания свързват консумацията на папая с намален риск от развитието на рак на дебелото черво и простатата.

За добро храносмилане

Измежду екзотичните плодове, папаята е един от най-полезните за добро храносмилане.
Наличието в нея на папаин, който е храносмилателен ензим, спомага за подобряване на храносмилането, особено на протеините. Ако те не се усвояват правилно, могат да причинят редица проблеми като запек, трупане на излишни мазнини, артрит и други.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този плод освен хубав цвят няма нито вкус нито мирис. Най-безвкусното нещо, което съм ял.
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей сега , ще ида да обера моята ! В България преди да ликвидират селското стопанство , имаше 100 пъти по - полезни плодове от тия изгъзици!
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимника преди 5 години
Единствената полза за която се сещам е за американската корпорация собственик на плантацията и на българския дистрибутор.