Как да ускорите растежа на косата?

Съвет: Изплаквайте косата си с оцет!
19 сеп 2018 09:37, Михаела Лазарова
2
Как да ускорите растежа на косата?
Снимка: pixabay

Средно косата расте с по около 1 сантиметър на месец, при някои дами и по-малко. Това обаче не означава, че вие не можете да се опитате да стимулирате и по-бърз растеж на косата с няколко лесни и ефективни начини.

Започнете с диета за здрава и дълга коса

Здравословното хранене, което дава възможност на организма да се снабди с необходимите витамини и минерали, е ключът към здравата и силна коса. Богатите на омега-3 мастни киселини храни са изключително важни, тъй като те редуцират косопада и повишават гъстотата на косата.

Заздравете скалпа

Едва ли е изненада, че силната коса и здрав скалп са взаимносвързани. Невъзможно е скалпът ви да боледува или да не е добре подхранен и хидратиран, и да очаквате косата ви да расте буйна и гъста. Опитайте да стимулирате растежа като правите всеки ден 5-минутен масаж на скалпа.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Косанамалява преди 5 години
Аз съм на 25 години....от 2 години забелязах признаците на оплешивяване така нареченето образуване на М отпред и се опитах да го свържа с гена, понеже и двамата ми родители са с много гъсти коси.... Разглеждах снимки до прадядовци и когато са били и млади и не открих нито един да му е почнала да му намалява косата преди 45-50 години. Мои връстници имат масово същия проблем. Забелязах, че от 5-6 месеца и брат ми почна, а е по малък. Въобще не мисля, че това е случайност. Ядем много Е-та..
1
0
 
6
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Средно косата расте с по около 1 сантиметър на месец, при някои дами и по-малко.Защо само при дамите? Някои господа също имаме коса!