Най-добрите: Плодове и зеленчуци за смути

Какво е най-подходящо?
22 сеп 2018 20:38, Криси Табачка
7
Най-добрите: Плодове и зеленчуци за смути
Снимка: pexels

Наистина няма нищо по-полезно и същевременно вкусно от плодовото или зеленчуковото смути.

Така с помощта на бавна сокоизстисквачка и правилен подбор от продукти, снабдяваме тялото си с необходимите витамини и минерали.
 
По този начин не просто се предпазваме от болести или недостиг на нещо, но и подобряваме цялостния си тонус.
 
Представяме ви списък с плодовете и зеленчуците, които са най-подходящи да ги сложите в бавносмилаща сокоизстисквачка и да се насладите на прилива на енергия.
1. Авокадо
 
Авокадото е пълно с витамини като B-6, C, E и K и може да снабди тялото ви с необходимите магнезий и ниацин. Освен това то е добър източник на омега-3 мастни киселини. Добавянето на едно авокадо ще ви снабди с 64 калории, 3 грама фибри и по-малко от един грам захари.
 
2. Горски плодове
 
Всичките ягоди, боровинки, малини, къпини и киви са страхотен източник на антиоксиданти, които ви помагат в борбата със стареенето и сърдечните болести. Боровинките и ягодите съдържат най-много антиоксиданти и могат да ви помогнат да се справите с проблемите с холестерола.
3. Цитруси
 
Ананас, портокал, лимони и лайм са много освежаващи, но и добавят огромни количества от витамин C към диетата ви. Добавете някой от тези плодове към сокоизстисквачката и ще можете да се порадвате не просто на свежа напитка, но и на прилив от витамини.
4. Оранжеви зеленчуци
 
Тиква, моркови и сладки картофи са все богати на витамин А и желязо. Те добавят цвят, текстура и много сладост на едно смути, независимо от това какво друго има вътре в сокоизстисквачката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
1
 
! Отговори
До 4 преди 5 години
Работят малко на принципа на мелниците - притискат плодовете или каквото им сложиш и така вадят сок. Работят и с накиснати преди това във вода ядки. Лично аз не съм ползвал такава, и аз като теб - всичко в блендера. Като сложиш и лъжица протеин на прах и става още по-въздушно смути.
4
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква е тази бавна сокоизстисквачка ?!Аз правя смутитата с блендер или първо чопър, после блендер, ако плодовете са по -твърди. Сокоизстисквачката ми е бърза. И отстранява обелки, семена и т.н. А блендерът смила всичко и го превръща в кремообразна пухкава смес.
3
1
 
5
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
В плодовете и зеленчуците има дълговерижни макромолекули, които са живот за тялото ни, и които зъбите само смачкват (и малко отрязват). Но когато минат през ножовете на чопъра, блендера, пакатора, нутри-бурета ги смелите - КРАЙ С ТЯХ. В никакъв случай не правете тази грешка да ги пасирате, защото ГИ УНИЩОЖАВАТЕ!
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-добре е да се яде плод, а не да се правят пюренца за бебета и баби без зъби.Освен това не е добре да се смесват плодовете. Но като се измисли ново име за нещо и всички пощуряват по него.
1
0
 
7
 
! Отговори
Цар Киро преди 5 години
Най-добрите плодове и зеленчуци за "смути" са ... добре ферментиралите след подходяща дестилация.