Зехтин с люти чушки – намалява и риска от рак

Тази смес предотвратява дегенерация на макулата
22 сеп 2018 13:45, Михаела Лазарова
7
Зехтин с люти чушки – намалява и риска от рак
Снимка: unsplash

Студено пресованият зехтин е известен със своите полезни действия върху целия организъм. Лютите чушки също. Въпреки че някои ги смятат за дразнител на стомаха, те имат тъкмо обратния ефект.

Как се прави зехтин с люти чушки?

Тази вкусна и полезна пикантна смес се приготвя много лесно. В бутилка или буркан със зехтин се поставят няколко люти чушки. Затваря се плътно и се оставя за поне 2 седмици без да се отваря, за да може чушките да наситят зехтина със своите полезни елементи.

Какво съдържа зехтинът с люти чушки?

Активната съставка на лютите чушки е капсаицин. Този елемент е антиоксидант, имащ изключително мощно действие срещу свободните радикали, предизвикващи възпаления навсякъде в тялото, стареене на клетките, образуване на туморни формации.

Зехтинът е наситен с полезни мастни киселини, имащи благотворно действие за сърдечносъдовата, имунната, нервната системи. Те регулират обмяната на веществата и помагат за детоксикирането на организма.

Комбинацията между двата натурални продукта е повече от полезна. Вижте защо.

Предотвратява хронични заболявания

Действието на антиоксидантите в зехтина с люти чушки е много силно. Колкото по-висока е концентрацията на капсаицин, толкова по-голям диапазон полезни действия има той върху организма. Потискането на възпалителни процеси в много органи и системи позволява на имунната система да се пребори с различни патогени и да предотврати хронифицирането им.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
5
 
! Отговори
от 5 преди 5 години
Чушките трябва да се нарежат на дребно преди да се сложат в зехтина. Когато правех сместа в кухнята бях с ръкавици. Бих посъветвал да сложите ако си правите ;))) Пуснах топлата вода да измия ножа с веро и от изпаренията жената в хола започна да кашля и да и сълзят очите. Това е на поне 10 метра разстояние. Ефекта от излагането на Хабанерос на гореща вода е като от лютив спрей...
6
0
 
4
 
! Отговори
от 5 преди 5 години
Един авер се хвалеше, че ядял люто шкембе... 4 капки от това в 6 литрова тенджера с шкембе чорба го отказаха да я яде. Аз ядях 5 супени лъжици на гладно. Първо е страшен шок. После се свиква. Защото мотивацията е убийствена ;)))Хабанероса е с лютост 400 000 единици по скалата на Сколвил. За сравнение, лютия спрей е 100 000 единици. Колкото е най - лютия сорт български члюти чушки.
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
1 килограм Хабанерос(латиноамериканска люта чушка с 4 пъти по - високо съдържание на капсаицин от най - лютите български сортове), 1 литър зехтин. 10 дена на тъмно. По 5 супени лъжици сутрин и вечер. 1 година. Единственото ефективно средство за потушаване на пожара е прясното мляко, но не бива да се гаси, защото намаля ефекта. Трябваше да съм мъртъв преди 5 години, защото нямаше други оцелели от този тип рак. Е, близо до 50 съм. Това лято бягах няколко пъти по 15 километра. Трудно, но възможно.
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 1 и 2Само дже.н.дъри.те се просират от лютото по обясними причини.
3
0
 
8
 
! Отговори
Mdaaa преди 5 години
Супер,невероятно добро предложение!!!
2
2
 
8
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Намалява и времето за отиване до клозета...
1
14
 
1
 
! Отговори
Доктор Щонова преди 5 години
От това освен яко да се посереш няма какво друго да стане! Дано ми затворят чалгарското сайтче и да ходите по кпфите и болниците цял живпт!