Заради тези хормони се качват килограми

Нужно е да ги държите под контрол, вижте ги!
24 сеп 2018 12:45, Екип на Tialoto.bg
3
Заради тези хормони се качват килограми
Снимка: pexels.com

Чували сте да казват, че жените са „хормонални същества“. И това е напълно вярно. Не, че мъжкото тяло не съдържа хормони, просто при нежния пол те значително се променят на чести периоди и оказват видимо влияние не само върху поведението, а и върху фигурите на дамите.

Вижте кои хормони трябва да следите, за да бъдете във форма и разбира се, здрави:

Естроген

Трябва да се отбележи, че както високите, така и ниските нива на естроген могат да доведат до увеличаване на теглото. Здравото тяло произвежда достатъчно инсулин, който да поддържа кръвната захар в необходимото ниво. Когато естрогенът се покачи в тялото, това стресира клетките, произвеждащи инсулин, което води до увеличаване на нивата на глюкоза и съответно на покачване на теглото.

Когато естрогенът е в по-ниски нива, тялото се опитва да ги повиши като извлича мастни клетки и превръща цялата енергия в мазнини, за да презареди нивата на глюкоза. Това също води до увеличаване на теглото. За да запазите равновесието на естрогенните нива, трябва да избягвате консумацията на алкохол, преработеното месо и да тренирате редовно. Консумацията на пресни плодове и зеленчуци може да ви помогне да поддържате здравословни нива на естроген в тялото.

Вижте още по темата в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
22
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
В аптеката:- Имате ли хапчета за мързел?- Да.- Сложете ми едно в устата.
1
2
 
20
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
От хормонът - Лаком дол - най- бързо се качват килцата...