Храните, които да приемаме след тренировка

Какво помага срещу дискомфорта в тялото...
15 окт 2018 20:44, Иванка Гъркова
7
Храните, които да приемаме след тренировка
Снимка: pexels.com

Чувствате ли се ужасно изтощени след 30-минутния крос в парка? Имате ли чувството, че в следващите няколко дни няма да може да ходите нормално заради ужасната мускулна треска, която ще ви се появи?

По време на усилена тренировка се разкъсват мускулните влакна, които тялото по-късно трябва да възстанови. Това предизвиква възпаление, болка и напрежение в мускулните групи, които са натоварени. Въпреки че болезненото чувство е неприятно, то означава, че все пак вашите усърдия дават резултат.

Има медикаменти, които всеки иска да пие и така да намали болката в мускулите и ставите след физическо натоварване. Освен тях, някои храни и напитки също спомагат за понижаването на дискомфорта в тялото и предотвратяване на мускулната треска.

Чиа семена

Ако ходите на народни танци, бокс или друг вид тренировка, при която много се потите, яжте чия като се приберете у дома. Семената ще помогнат на тялото да се охлади по-лесно, коментира Морган Беттини, диетолог и учител по йога. Тя препоръчва да поставите предварително чията във вода, прясно/кисело мляко или някакъв сок, за да я приемете непосредствено след тренировка.

"Чиа семената са богат източник на омега-3 мастни киселини, които спомагат за намаляване на възпалението в мускулите", обяснява още специалистът.

Вижте още по темата в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Освен ако не отричаш например приема на хранителни добавки с яйчен протеин след тренировка?Точно това е причината, да.
6
0
 
2
 
! Отговори
king_for_a_day преди 5 години
2, каквa е тази императивност "яйцата се ядат едисикога, а не едисикога"? Не че няма различия във видовете протеин, но чак толкова... Можеш да ги ядеш на закуска, а със същия успех можеш да ги хапваш и на обяд или вечеря. Спокойно можеш да ги ядеш и след тренировка. Освен ако не отричаш например приема на хранителни добавки с яйчен протеин след тренировка? Поради каква причина? Досещам се - най-вероятно си чел някаква подобна изсмукана от пръстите статия.
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз след усилена тренировка изяждам десетина пуканки и се възтановявам моментално
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Иванке,да беше питала някое дете по-смислена статия щеше да се получи.Чия!?Ужас!
3
1
 
5
 
! Отговори
Трънчев преди 5 години
Сериозно, само чиа?!По-добре изобщо да нямаше "статия".Пълен смях!
2
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боже, какви глупости. Попитайте някой професионалист преди да публикувате такива глупости. Всеки спортист и човек с елементарна физическа култура знае, че яйцата се ядат на закуска, а не след тренировка.
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А ракията след тренировка как помага?