3-4 чашки кафе на ден борят диабет тип-2

Учени анализирали данните от 30 изследвания
14 ное 2018 18:37,
6
3-4 чашки кафе на ден борят диабет тип-2
Снимка: архив Reuters

Специалисти от Института по научна информация за кафето изнесоха доклад на годишната среща на Асоциацията за изучаване на диабет в Берлин, който доказва, че употребата на 3-4 чаши от ободряващата напитка дневно предпазва от диабет тип-2, пише Юрикалърт.

Учените анализирали данните от 30 изследвания, свързани с кафето и метаболитните заболявания, в които взели участие над 1 милион души.

Всекидневната употреба на ароматната напитка в посочените количества намалява с 25 процента риска от диабет тип-2 както при мъжете, така и при жените. При това благоприятен ефект оказва дори и безкофеиновото кафе, информира БТА.

Ароматната напитка има противовъзпалително и антиоксидантно въздействие, влияе на чревната микрофлора и способства за изгарянето на мазнините. В кафето присъстват редица полезни вещества, включително и самият кофеин, а също така кофеиновата киселина, тригонелинът и дитерпените, които притежават противовъзпалително действие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Баш тъй преди 5 години
Ндаа...и сигур треа да е направено у бакърено джезве от кадъна по тайна османска рецепта с 3 кипвания и 6 врътки у лево.
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Със захар рискът скача.
3
0
 
7
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 5 години
Сега вече ми е ясно, защо един кръчмар си купи кафе-машина эа 4 000лв. И мани а вдигна и цената на кафенцето, та ние да я плащаме тая машина еиийю47473
2
2
 
11
 
! Отговори
Брадвата преди 5 години
Глyпости на търкалета.. Паднаха им продажбите ли?!
1
3
 
7
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
В лето диаволско 2018-мо биде доказано, че изпиването на 2 л. течен шоколад наведнъж, излекува инсулинозависимия диабет завинаги.