6 ползи от витамин D за женското здраве

Забавя стареенето
Обновена: 18 ное 2018 12:46 | 18 ное 2018 12:46, Михаела Лазарова
1
6 ползи от витамин D за женското здраве
Снимка: Istock

За да сме в добро здраве е важно всички системи в организма да бъдат в хармония. За тази цел е от съществено значение как се храним, какъв начин на живот водим, как успяваме да релаксираме от стреса и не на последно мястом да не допускаме дефицит на важни хранителни елементи.

Знаете ли, че недостигът на витамин D се свързва с развитието на рак на гърдата, рак на дебелото черво, появата на депресия, сърдечни заболявания, наддаване на телесно тегло и други...

Този витамин можем да си набавим чрез консумацията на млечни продукти, гъби, яйца, риба, морски дарове, или приемайки го под формата на хранителни добавки. Защо този витамин е толкова важен за женското здраве, вижте в следващите редове.

Важен е за настроението ви

Една от най-важните ползи от витамин D за жените е, че той оказва влияние върху нашето настроение, което ни помага да сме позитивни и в хармония със себе си. Редовното излагане на слънчева светлина спомага за синтеза на витамина, но през есенно-зимните месеци не се радваме толкова активно на слънчевите лъчи. Ако и менюто ни е бедно на този витамин, може да получим дефицит.

Засилва имунитета

Витамин D може също да засили имунната ви система, намалявайки риска от настинки, особено през преходните сезони.

По-хубава кожа

Наред с повишаване защитните сили на организма, витамин D може да помогне за баланса на тези, които страдат от псориазис, намалявайки неразположенията им. 

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
3
 
! Отговори
естрогенно чудовище преди 5 години
За мъжкото тяло няма ли ползи бе? Или само за естрогенни чудовища като аФторката? Омръзна ми от женски сексизъм.