Кои храни предизвикват дразнение на кожата?

Избягвайте ги, ако страдате от розацея
17 дек 2018 09:07, Михаела Лазарова
2
Кои храни предизвикват дразнение на кожата?
Снимка: pexels

Едно от хроничните възпаления на кожата характеризиращо се със зачервявания е розацеята. Причините за появата на състоянието могат да бъдат наличието на гастрит, колит, намалена секреция на жлъчния мехур, стрес, резки промени в температурата и други. Усещането в засегнатите области е за топлина, парене.

Има 3 стадия на розацея, като при по-тежките може да се появяват червени възелчета по кожата на лицето (тя обикновено е засегната от състоянието).

Както при всяко кожно заболяване, така и при това се налага пациентите да избягват консумацията на определени храни и напитки, като:

Домати, миди, храни с високо съдържание на хистамин

Розацеята е хронично възпалително кожно заболяване, което се характеризира с бавно развиващо се зачервяване на лицето или появата на акнеподобни папули или пустули. Някои страдащи може да са чувствителни към храни с високо съдържание на хистамин, като цитрусови плодове и ядки и/или храна, която провокира синтеза на хистамин. Хистаминът кара кръвоносните съдове да набъбват.

Шоколад от всякакъв вид

Ако имате съмнение, че страдате от розацея, може би е добре да избягвате консумацията на шоколад. Какаото съдържа теобромин – основен алкалоид, за който се смята, че разширява кръвоносните съдове и ускорява кръвообращението, което допринася за зачервяване на кожата.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
диЕ-та преди 5 години
Тези дето сте ги пуснали в кулинарния раздел.