6 храни за красива и млада кожа

Богати са на антиоксиданти
20 апр 2019 23:30, Михаела Лазарова
1
6 храни за красива и млада кожа
Снимка: Istock

Ние сме това, което ядем. Това правило важи не само за това как се чувстваме и дали имаме елегантна фигура, но и за състоянието на нашата кожа. За да бъде здрава и красива, тя се нуждае от редовен детокс. Това може да се постигне с включването на определени храни в дневното меню като червено зеле, червено цвекло, тинктура от пчелен клей, както и от изключването на преработени храни от менюто, захар, подсладени напитки, да се подхожда разумно към алкохола.

Кои други полезни храни могат да ви помогнат да детоксикирате тялото си за по-красива кожа, вижте в следващите редове.

Кресон

Кресонът придава чудесен вкус на салати, сандвичи. Редовната му консумация спомага за тонизиране на кожата, както и за подобряване на нейния тен. Тези два признака често подсказват за нарушено кръвообращение, кислород и хранителни вещества, които не достигат на кожата.

Лошата циркулация на кръвта може да доведе до загуба на коса, потъмняване на кожата. От друга страна, кресонът има способността да прочиства и оксигенира тъканите за по-добро кръвообращение. Освен това съдържа желязо, което е важно за червените кръвни клетки и доставката на кислород в цялото тяло и кожата.

Цитрусови плодове

Друга детокс храна за вашата кожа, която не бива да забравяте да консумирате по-често, са вкусните цитрусови плодове. Те ни осигуряват витамин С, който може да помогне за възстановяване на колагена в кожата, което е важно за нейната гладкост. Тези плодове и особено грейпфрутите спомагат за изгарянето на излишните калории, което означава и по-малко целулит, дами.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: кожадетоксплодове
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари