Полезни храни, богати на витамин Е

Хапвайте спанак и авокадо
22 апр 2019 19:44, Михаела Лазарова
1
Полезни храни, богати на витамин Е
Снимка: pexels

Витамин Е е мастноразтворим витамин, който се свързва с намаляване риска от развитие на рак, сърдечни заболявания, възрастови дегенерации свързани с увреждания на очите, като дегенерация на макулата. Не на последно място, това е един от най-важните витамини за здравето и красотата на кожата и косата. Ето защо не бива да допускаме дефицит на витамина.

Едни от признаците, подсказващи, че не получавате достатъчно от него са мускулна слабост, нарушено зрение, анемия, неврологични нарушения, проблеми с кожата и косата и други.

Ако страдате от недостиг на витамин Е или за да намалите риска от него, вижте кои храни, освен папая, маслини и магданоз, е добре да включите в ежедневното си меню.

Авокадо

Една от най-полезните храни за отслабване ни осигурява и добри количества витамин Е. В половин авокадо се съдържат около 2 мг от витамина. Може да го добавяте към сандвичи, салати, смутита.

Спанак

Спанакът е един от най-полезните пролетни зеленчуци, който може да добавите към менюто си, ако страдате от дефицит на витамин Е. Въпреки че той е известен с високото си съдържание на желязо, спанакът ще ви осигури и калций, фолиева киселина. Само една чаша варен спанак ще ви осигури приблизително 20% от дневните ви нужди на витамин Е. 

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
5
 
4
 
! Отговори
селяка с кололото преди 5 години
всичко от природата е полезно,и ракийка,винце,бира,паржолите свински,плод,зеленчук,и най вече,Брюкселско зеле,за да мислим по,джендърски окей