В здравеопазването пожарите се гасят с... бензин

Решаването на един проблем води до друг
14 май 2019 20:34, Екип на Bloomberg
2
В здравеопазването пожарите се гасят с... бензин
Снимка: Pixabay

 Българското здравеопазване има нужда от политики, за да влезе в нужните релси, защото в момента проблемите се решават, сякаш гасим пожар с бензин. Това интересно мнение изказа професор Григор Димитров от Българската стопанска камара и член на Надзорния съвет на НЗОК в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

„Това, което правим, е да гасим пожара с бензин. Решаваме един проблем, но възниква втори. Причината е липсата на политика от страна на държавата“, смята проф. Димитров.

Българският лекарски съюз предлага реформи по клиничните пътеки, касаещи най-вече Педиатрията. Идеята е цената на пътеките да се повиши с 20-30%, което би вкарало свежи средства в отделенията и респективно би увеличило заплатите на лекарите и медицинските сестри. Това е начинът да се привлекат по-добри специалисти в един от най-слабите сектори на здравеопазването, подчертава професорът.

Какви са другите проблеми в здравеопазването и идеите за тяхното решение можете да научите на страницата на Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Убиват с хлор преди 4 години
Населението на БЪлгария вече много години се отравя преднамерено с остро токсични канцерогенни разтвори продавани вместо питейна вода.Вносители на препарати з а отравяне на водата плащат на доказани убиици от РЗИ да глобяват ВиК ако не продават специално отровена вода.Отровените след консумация посещават тн "Лекари" и консумират продукти на мед мафията предписани от лекарите ..НА първо място в света сме по убииства с рак диабет инсулти и инфаркти .
1
0
 
3
 
! Отговори
Здравна Каца преди 4 години
Има някои сектори в икономиката, които не бива да се развиват с цел печалба, това са най-вече образованието и здравеопазването, дори на запад това им е добре известно, а когато това се прави както в бг например, резултатите са катастрофални.