45 студенти по медицина с едногодишна стипендия по 100 лв.

Sanofi подкрепя развитието на младите лекари в България
22 май 2019 09:43, Александър Попов
21
45 студенти по медицина с едногодишна стипендия по 100 лв.
Снимка: Sanofi

Фармацевтичната компания Sanofi подкрепи две инициативи за развитието на младите лекари у нас. Тя e най-големият дарител за тази година в едноименната програма на Българския лекарски съюз. Благодарение на подкрепата и на другите спонсори, 45 студенти по медицина ще получат едногодишна стипендия в размер на 100 лв. Едновременно с това, през цялата година БЛС ще приема документи за финансиране на участия в национални и международни научни форуми на специализанти, докторанти и млади лекари до 35 години.

"Освен разработването на нови терапии и лекарства, наш дълг е е образоването на пациентите и подкрепата за развитието на лекарите в България. Ние вярваме, че у нас има много качествени специалисти, като за тяхното развитие и мотивация да останат да се реализират тук, има отговорност не само държавата, но и бизнесът. За нас инвестицията в бъдещите лекари е инвестиция в богатството на държавата ни", каза д-р Светла Михалевска, медицински директор на Sanofi България при официалното обявяване на стипендиантите.

Компанията стана и партньор на Международния конгрес по медицински науки за студенти и млади лекари, организиран от Асоциацията на студентите-медици в България в София. Събитието посрещна 630 млади лекари от над 70 държави. Специални гости на конгреса бяха проф. Федерико Калегари - един от най-уважаваните лекари в областта на неврологията, проф. Тамара Ферера – пионер в сферата на чернодробните трансплантации, д-р Елиане Пиаджио, който е фокусирал проучванията си върху имунната терапия на рака и проф. Нам Чо, председател на Международната диабетна асоциация и ендокринологът проф. Цветалина Танкова.

Sanofi ежегодно организира информационни кампании към пациентите и лекарите за превенция, ранна диагностика и правилно лечение на редица заболявания.

През 2012 г. компанията стартира инициативата "Открито за диабета", която продължава и до сега. Диабетът е новата световна пандемия, която има изключително силно влияние върху здравните системи по света. По данни на Международната диабетна федерация броят на хората с диабет в България  на възраст между 20 и 79 години е над 450 000.

Последните четири години посланик на кампанията е Ивет Лалова, която също призовава хората за ежегодни прегледи, балансирано хранене и достатъчна физическа активност като средство за превенция на диабет тип 2.

През 2017 г. Sanofi започна и мащабната информационна кампания "Открито за ваксините", която акцентира на сериозните здравни последствия от грипа и ефективната превенция чрез ваксинация. Sanofi e първата компания в България, която осигури на българите достъпа до иновативната четиравалентна ваксина срещу грип.

Наскоро стартира и информационна кампания за навременното откриване на заболяванията на черния дроб.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: БЛСSanofi
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
1
 
! Отговори
ОТ МИНАЛОТО 1 преди 4 години
СТЕПЕНДИИТЕ ПРЕЗ "СОЦИАЛИЗЪМА"БЯХА МЕСЕЧНИ.МОЖЕ ВСИЧКО ДА СЕ ГОВОРИ-НО ОРГАНИЗАЦИЯТА И НИВОТО НА ОБУЧЕНИЕ БЕШЕ ОТЛИЧНО ОРГАНИЗИРАНО.ИМАШЕ МНОГО СПЕЦИАЛИЗИРАНИ КНИЖАРНИЦИ ЗА ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА,МЕДИЦИНА И ЕДНА СПЕЦИАЛИЗИРАНА НА КНИГИ НА ЧУЖДИ ЕЗИЦИ НА "ЦАР ОСВОБОДИТЕЛ"ЦЕНИТЕ: ОКОЛО 1 левВСИЧКО ТОВА ИЗЧЕЗНА БЕЗСЛЕДНОНОВИ ВРЕМЕНА - НОВИ НРАВИ !ЖАЛКО!!
15
1
 
1
 
! Отговори
ОТ МИНАЛОТО преди 4 години
ПРЕЗ ВРЕМЕТО НА СОЦИАЛИЗЪМА ИМАШЕ СТЕПЕНДИЯ ЗА ВИСОК УСПЕХБЕШЕ ОТ ПОРЯДЪКА НА 35 лв- ДОСТА ГОЛЯМА СУМА ЗА ВРЕМЕТО ( 1950-1960 г)ЗА СРАВНЕНИЕ КОГАТО ЗАВЪРШИХ ИНЖЕНЕРСТВО(1957)-ЗАПОЧНАХ С 72 лв.ЗАПЛАТА
14
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дайте по 10 лв като Булинс! Ама-ха! 100 лв щели да дават! Нещастници!
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
100лв??????? Тия нормални ли са бе, че това нищо не е!
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Предполагам , са искали да кажат 100лв месечна стипендия в продължение на 1 година.Защото стипендиите обикновено са месечни.Ама от где време да го кажем всичко това?Или да го научим в училище?Нали надпреварата е да се вземат пари!А срещу какво качество? Кой го е еня?
11
0
 
17
 
! Отговори
И.Б. преди 4 години
Цитат: "Едногодишна стипендия от 100 лв." 100 лв за една година? За смях или за плач е това съобщение?
10
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Навремето фармацевтичните компании правеха симпозиуми я по морето, я по разни курорти с цел докторите които изпращаха там, да предписват повече от техните препарати. Тези 100лв, може и да са с добра мисъл, но са символична социална помощ.Ученето на медицина изисква много време и за да станат добри доктори повечето студенти не трябва да се занимават с нищо друго. За съжаление България пое по пътя на див капитализъм и нищо добро не я чака. Просто повтаряме западната история, но безколонии.
9
0
 
15
 
! Отговори
тереза преди 4 години
Да не би да е изпусната последната нула?
8
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И какво ще правят толкова много пари?
7
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че и се оплакват...
6
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи ром к ата ще вземе 500 социални на месец,а тези хора който ще спасяват човешки животи ще вземат по 100ле на месец.По добре тази новина да не я бяхте писали
5
0
 
17
 
! Отговори
били преди 4 години
Най смешната новина!
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
45 студенти по медицина с едногодишна стипендия по 100 лв.Tочно така и 1000 студентки ще получават по 2000 лв за нежно присъствие от добросъвестен Cладък TаткоKакто са казвали старите хора- които учи ще сполучи
3
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сто лева??? Това някаква шега ли е?
2
2
 
16
 
! Отговори
W A1 Mtel преди 4 години
Нинова каза че живее с 3500 на месец
1
1
 
21
 
! Отговори
Случайност? преди 4 години
Мъжът на снимката е активист на партия АБВ в Стара Загора, която е патерица на ГЕРБ. Виждал съм го да участва и по разни проекти на НПО-тата. С други думи грантояд.